| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

HYDROSTOP WATERTANK PROFESSIONAL

Εύκαμπτο, γκρι, στεγανωτικό κονίαμα 2 συστατικών για ειδικές εφαρμογές και απαιτητικές στεγανώσεις. Ιδανικό και για δεξαμενές πόσιμου νερού.

HYDROSTOP WATERTANK PROFESSIONAL

HYDROSTOP WATERTANK PROFESSIONAL

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 20°C και 50% R. H.)

Μορφή

 

A ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ: Τσιμεντοειδής κονία,

Β ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ: Ακρυλικό πολυμερές συμπυκνωμένο.

Ελαστική μεμβράνη μετά την εφαρμογή

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος:

1,40±0,05kg/lt

Ειδικό βάρος:

Β ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ: 1,00±0,05kg/lt

Αναλογία αναμείξης:

25kg κονία, 10lt ρητίνη

Πάχος εφαρμογής:

1mm/στρώση

Θερμοκρασία εφαρμογής:

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή:

Από -30 °C έως +90 °C

Χρόνος ανάμειξης:

3-4 λεπτά

Χρόνος ζωής στο δοχείο:

Περίπου 2 ώρες

Βατότητα:

Μετά από 3-4 ώρες

Συρρίκνωση:

Μηδαμινή

Στεγανότητα κατά DIN 1048:

Σε πίεση νερού έως και 7 Atm (kg/cm²).

Αντοχή σε:

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Διαπερατότητα SD σε CO2 κατά EN 1062-6:

SD = 118m

Υδρατμοπερατότητα SD κατά ΕΝ ΙSO 7783-2:

SD = 0,18m [κλάση Ι, (υδρατμοπερατό)]

Τριχοειδής απορρόφηση νερού w κατά ΕΝ 1062-3:

w < 0,009kg/m².h0,5

Πρόσφυση στο σκυρόδεμα, κατά ΕΝ 1542:

> 2,5N/mm²

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Εύκαμπτο στεγανωτικό κονίαμα υψηλών απαιτήσεων, μη τοξικό. Με την εφαρμογή του σε δεξαμενές πόσιμου ύδατος διασφαλίζεται η ποιότητα και η υγιεινή του πόσιμου ύδατος κατά πιστοποίηση του Γενικού Χημείου του Κράτους (Αρ. πρωτ: 00178/015/000). Το προϊόν πληροί τους όρους του κανονισμού ΕΚ 1935/2004 του άρθρου 28 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και αυτούς των Γερμανικών προδιαγραφών “Kunststoffe im Lebensmittelverkehr”, παρ. 1.3.2.5.

Παρέχει άριστη πρόσφυση, ενώ ταυτόχρονα στεγανοποιεί πλήρως τις επιφάνειες στις οποίες εφαρμόζεται για πολλά χρόνια. Λόγω της υψηλής του ελαστικότητας και της ισχυρής πρόσφυσής του αποτρέπει την εμφάνιση τριχοειδών ή άλλων ρωγμών συρρίκνωσης μετά την εφαρμογή του, γεφυρώνοντας υπάρχουσες ή και μελλοντικές ρωγμές του υποστρώματος.

Η ειδική του σύνθεση δεν επιτρέπει τη μετανάστευση επικίνδυνων ουσιών στο νερό, εξασφαλίζοντας έτσι την ανθρώπινη υγεία. Παρέχει εξαιρετική προστασία έναντι της ενανθράκωσης και της προσβολής από χλωριούχες ενώσεις των τσιμεντοειδών υποστρωμάτων στα οποία εφαρμόζεται καθώς και πλήρη προστασία έναντι του θαλασσίου ύδατος.

Kατατάσσεται ως προστατευτικό επιφανειών σκυροδέματος (c) κατά EN 1504-2.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Οι εφαρμογές του HYDROSTOP WATERTANK PROFESSIONAL δεν περιορίζονται στις δεξαμενές πόσιμου ύδατος.

• Το προϊόν εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία σε στεγανοποίηση επιφανειών από μπετόν, τούβλο, σοβά, τσιμεντοκονία, πέτρα κ.ά.

• Επίσης εφαρμόζεται σε επιφάνειες με υψηλές υδαταπωθητικές απαιτήσεις, όπως σε υπόγειες κατασκευές, θεμέλια, τούνελ, υγρά δάπεδα καθώς και σε κατασκευές που δέχονται υψηλές (θετικές & αρνητικές) υδροστατικές πιέσεις, όπως υπόγεια (εξωτερικά, πριν τις εργασίες επιχωμάτωσης και θεραπευτικά εσωτερικά).

• Συνιστάται η χρήση του σε επικλινείς σκεπές από σκυρόδεμα πριν από την επένδυσή τους με κεραμίδια.

• Εφαρμόζεται σε γέφυρες, σε πισίνες, σε κολυμβητήρια κ.ά.

• Προτείνεται για την απόλυτη στεγανοποίηση ταρατσών, προστατεύοντας ελαφροβαρείς μονώσεις σε συστήματα θερμοστεγάνωσης και γενικά για κάθε ορυκτή επιφάνεια που εκτίθεται σε μερική ή συνεχή υγρασία.

• Μία επιπλέον χρήση του υλικού, αφορά στην αποτελεσματική στεγάνωση χώρων στα οποία γίνονται φυτεύσεις, όπως σε ζαρντινιέρες, κηπάρια ταρατσών κ.ά. Στις περιπτώσεις αυτές το υλικό είναι απολύτως ισοδύναμο του ασφαλτόπανου ή της μεμβράνης, έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα ότι η επίστρωσή του γίνεται καθολικά και έτσι αποφεύγονται οι ματίσεις. Λόγω των ιδιοτήτων του αυτών αποτελλεί το ιδανικό υλικό και για ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας, πριν την τοποθέτηση των θερμομονωτικών υλικών που έχουμε επιλέξει.

• Απαραίτητο και ως στοιχείο της περιμετρικής θερμομόνωσης σε επίπεδο εδάφους (ζώνη στεγάνωσης) όταν η θερμομόνωση με το σύστημα THERMOSEAL αφορά σε τοιχοποιία που εφάπτεται στο έδαφος.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

Προετοιμασία επιφάνειας:

Η σωστή προετοιμασία εξασφαλίζει το άρτιο αποτέλεσμα. Τοιχία από σκυρόδεμα: Αφαιρούμε τρυπόξυλα, πολυστερίνη και αιχμηρές προεξοχές. Κόβουμε τις φουρκέτες σε βάθος 2-3cm και τις επαλείφουμε με αναστολέα διάβρωσης RUST FREE POWDER της DUROSTICK. Ακολούθως, σφραγίζουμε τις οπές με D-55, DUROFIX ή SUPER FAST της DUROSTICK. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις επιφάνειες από σαθρά σημεία, λάδια ξυλοτύπων και άλατα με βιοδιασπώμενο βιομηχανικό καθαριστικό BIOCLEAN της DUROSTICK.

Εφαρμογή:

Αδειάζουμε το δοχείο με το ακρυλικό γαλάκτωμα (B συστατικό) σε καθαρό δοχείο και προσθέτουμε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια, το τσιμεντοκονίαμα (A συστατικό). Συνιστάται η ανάμειξη να γίνεται με δράπανο χαμηλών στροφών με το κατάλληλο εξάρτημα ανάδευσης κονιαμάτων. Το μείγμα παραμένει εργάσιμο για περίπου 2 ώρες. Το HYDROSTOP WATERTANK PROFESSIONAL εφαρμόζεται σε καλά διαβρεγμένες επιφάνειες. Εφαρμόζουμε με πατρόγκα ή ρολό σε 3 σταυρωτές επιστρώσεις, πάχους 1mm έκαστη. Η νέα επίστρωση εφαρμόζεται όταν η προηγούμενη γίνει βατή. Επαναλαμβάνουμε τη διαβροχή εάν η στρώση παραμείνει παραπάνω και στεγνώσει.

Η εφαρμογή δεν πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των +5°C ή όταν υπάρχει πιθανότητα βροχής μέσα στις επόμενες 6 ώρες.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 

Για τις δεξαμενές πόσιμου ύδατος είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (χλωρίωση νερού, αποφυγή επαφής με έντομα, κλπ.).

• Αν επιθυμείτε καλύτερη εργασιμότητα του μείγματος μπορείτε, στην πρώτη επίστρωση να το αραιώσετε από 5% έως 10% με νερό.

• Πριν τεθεί σε λειτουργία η δεξαμενή, πρέπει να προηγηθεί πολύ καλό ξέπλυμα με άφθονο νερό.

• Η δεξαμενή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά πάροδο τουλάχιστον 7 ημερών από την εφαρμογή του στεγανωτικού, χωρίς κανένα φόβο για την υγεία μας.

• Το προϊόν, μετά τη σκλήρυνσή του, είναι ακίνδυνο για την υγεία.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 

Για απόλυτα ασφαλείς στεγανώσεις κατά την εφαρμογή του προϊόντος σε δεξαμενές, αφού πρώτα δημιουργήσουμε κοίλο λούκι σε όλες τις εσωτερικές γωνίες της δεξαμενής, συνίσταται η εφαρμογή σε αυτές, μεταξύ δεύτερης και τρίτης στρώσης του HYDROSTOP WATERTANK PROFESSIONAL, υαλοπλέγματος DS-490 της DUROSTICK (λωρίδα πλάτους 20cm).

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

 

Τα εργαλεία καθαρίζονται με νερό, αμέσως μετά τη χρήση τους.

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

1,3kg/m²/mm πάχους στρώσης

• Υγρασία: 2,6kg/m² (2 επιστρώσεις)

• Νερό υπό πίεση: 5,0kg/m² (4 επιστρώσεις)

• Ταρατσόκηπος: 5kg/m² (4 επιστρώσεις).

 
 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

 

Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, στους οποίους δεν επικρατούν συνθήκες παγετού, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.