| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

DUROFAST FLEX

Εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων ταχείας πήξεως

DUROFAST FLEX

DUROFAST FLEX

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μορφή - Χρώμα

Τσιμεντοειδής κονία - Γκρι

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379)

Όχι

Απαίτηση σε νερό

6,5 lt νερό σε 25 kg κονία

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος

1,30kg±0,05kg/lt

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -40 °C έως +90 °C

Ανοιχτός χρόνος εφαρμογής κατά ΕΝ 1346

Τουλάχιστον 20 λεπτά

Χρόνος μικρορυθμίσεων

Τουλάχιστον 10 λεπτά

Αρμολόγηση(μετά από)

Μετά από 1 ώρα σε τοίχο, μετά από 2-3 ώρες σε δάπεδο

Βατότητα

Μετά από2-3 ώρες

Παράδοση προς χρήση

Μετά από 24 ώρες (3 ημέρες για πισίνες)

Ολίσθηση

≤ 0,5mm

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Αντοχή 28 ημερών, κατά ΕΝ 196-1, σε:

• κάμψη

6,5±0,50 N/mm²

• θλίψη

17,0±1,00 N/mm²

Αντοχή σε απόσπαση, κατά ΕΝ 1348, ύστερα από:

• 6 ώρες

 0,5 N/mm²

• 24 ημέρες

  0,5 N/mm²

• 28 ημέρες

1,7 Ν/mm2

• θερμική γήρανση στους +70 °C

1,6 N/mm²

• εμβάπτιση σε νερό για 21 ημέρες

1,4 N/mm²

• 25 κύκλους ψύξης - απόψυξης

1,20 N/mm²

• Παραμορφωσιμότητα S κατά ΕΝ 12002

2,5≤S≤5mm

 

Οι πειραματικές μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά ΕΝ 12004 στo χημικό εργαστήριο της DUROSTICK και επιβεβαιώθηκαν από τον έλεγχο της ΕΒΕΤΑΜ.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Τσιμεντοειδούς βάσης, ρητινούχα κόλλα πρώιμων αντοχών για κεραμικά πλακίδια, γρανίτες και φυσικές πέτρες. Παρέχει υψηλές αρχικές και τελικές μηχανικές αντοχές. Παρουσιάζει μηδενική ολίσθηση κατά την εφαρμογή της (εικ.1).

Είναι αντιπαγετική. Παρέχει τη δυνατότητα αυθημερόν συγκόλλησης  και αρμολόγησης όταν υπάρχει πίεση χρόνου παράδοσης του έργου.

Επίσης, όταν αναμένεται βροχόπτωση ή χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από +4°C), στο χώρο εφαρμογής, πριν να ωριμάσει η κόλλα.Κατατάσσεται στην κατηγορία C2FT S1 κατά ΕΝ 12004 & ΕΝ 12002.
(ΕΒΕΤΑΜ/Αρ. Πιστοπ. 3676).

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Η DUROFAST FLEX είναι κατάλληλη για επενδύσεις σε τοίχους και δάπεδα, σε εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες από σκυρόδεμα, σοβά, παλαιά πλακίδια, καθώς και σε χώρους με έντονη παρουσία υγρασίας (εικ.2,4). 

Συνιστάται ιδιαίτερα για επικόλληση πλακιδίων σε δάπεδα βαριάς κυκλοφορίας (εικ.5,6) (όπως π.χ. σε εκθέσεις αυτοκινήτων, εμπορικά κέντρα, super markets κ.ά.).

Επίσης σε ανακαινίσεις σε μπάνια (εικ.3), κουζίνες, ταράτσες, σε τοποθέτηση σκαλοπατιών κ.ά.

Η προσθήκη ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΣ της DURΟSTICK στο νερό ανάμειξης, σε αναλογία 1:1, ενισχύει την ευκαμψία του υλικού ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ομάδας S2 (υπερελαστικές κόλλες) σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 12002, μεταβάλλοντας όμως το χρόνο πήξης.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 

•    Δίνει τη δυνατότητα αρμολόγησης ύστερα από 3 ώρες.
•     Επιτρέπει τη βατότητα
    μετά από 2 ώρες.
•     Επιτρέπει την ταχεία παράδοση
    έργων.

ΤΡOΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

1. Προετοιμασία επιφάνειας
Η επιφάνεια τοποθέτησης πρέπει να είναι σταθερή, καθαρή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, σκόνες, χρώματα, λίπη, λάδια και να διαβρέχεται πριν από την εφαρμογή.

Τα απορροφητικά υποστρώματα καθώς και το πορομπετόν είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή D-20 της DUROSTICK, σε αναλογία ανάμειξης 1:1 με το νερό.

Οι γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΣΤAΡΙ ΔΙΑΛYΤΟΥ της DUROSTICK.

Οι εύθρυπτες τσιμεντοκονίες στα δάπεδα, ελαφροβαρείς και μη, είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή με D-20 της DUROSTICK σε αναλογία 1:2 μέρη νερού ή 1 μέρος DUROMAX προς 5 μέρη νερού.

Σε μπαλκόνια, ταράτσες, μπάνια, ντουζιέρες και πισίνες ακολουθεί η επάλειψη με HYDROSTOP FLOOR, σε 2-3 επάλληλες σταυρωτές στρώσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η στεγανότητα του υποστρώματος.

2. Εφαρμογή
Αδειάζουμε τη σκόνη σε καθαρό δοχείο με νερό σε αναλογία 2 μέρη νερό προς 5 μέρη σκόνη (6,5-7lt νερό προς 25kg σκόνη) και αναδεύουμε με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους.

Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την  προσθήκη επιπλέον νερού.

Η τοποθέτηση γίνεται με οδοντωτή σπάτουλα, απλώνοντας την κόλλα στο υπόστρωμα.
Στη συνέχεια, χτενίζουμε τόση επιφάνεια όση απαιτείται για να εργαστούμε για τα επόμενα 10 λεπτά (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία πέτσας.

Τέλος, τοποθετούμε τα πλακίδια στην επιλεγμένη θέση, χτυπώντας τα μαλακά με ένα λαστιχένιο σφυρί.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 

Σε εξωτερικές επιφάνειες συνιστάται δημιουργία αρμού διαστολης ανά 16-20m² και η σφράγισή του με πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX PU, αφού προηγηθεί επάλειψη με PRIMER-PU για καλύτερη πρόσφυση. Με τον ίδιο τρόπο σφραγίζονται οι αρμοί (5-8mm) στη συμβολή πλακιδίων και κάθετων επιφανειών περιμετρικά.

Εναλλακτικά προτείνεται η εφαρμογή του DS-POLYMER 32 αποχρώσεων (όμοιων των αρμόστοκων της DUROSTICK), που εξασφαλίζει σφράγιση χωρίς ρηγματώσεις στη συμβολή του σοβατεπί με τα πλακίδια καθώς και πάνω από αυτό.

Σε δάπεδα με ενδοδαπέδια θέρμανση συνιστάται η δημιουργία αρμού διαστολής ανά 20m2 και εσωτερικά με το DS-POLYMER 32 αποχρώσεων.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

 

Τα εργαλεία καθαρίζονται με νερό, αμέσως μετά τη χρήση τους.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

3-5kg/m², ανάλογα με το μέγεθος τoυ δοντιού της σπάτουλας, την ομαλότητα της επιφάνειας και τις διαστάσεις των πλακιδίων.

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

 

Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

 

Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland. Πριν από τη χρήση, συμβουλευθείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

 

Xαρτόσακος 25 kg σε παλέτα 1.200 kg