| Eπιλέξτε:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.

ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ & ΕΛΑΙΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟΣ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΣ 1-8mm

Πλακιδίων & Μαρμάρων 1-8mm

ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΣ 1-8mm

ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΣ 1-8mm

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 23 °C και 50% R.H.)

Μορφή

Τσιμεντοειδής ελαστική κονία

Χρώμα

12 ανεξίτηλες αποχρώσεις με δυνατότητα ανάμειξης

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379)

Όχι

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος

1,20±0,05 kg/lt

Φαινόμενο ειδικό βάρος νωπού κονιάματος

1,80±0,05 kg/lt

Απαίτηση σε νερό

0,6 έως 0,8 lt νερό σε 4 kg κονία, ανάλογα με την απόχρωση

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -30 °C έως +90 °C

Χρόνος ζωής στο δοχείο

50 λεπτά

Συρρίκνωση κατά ΕΝ 12808-4

≤1 mm/m

Χρόνος αρμολόγησης μετά την επικόλληση πλακιδίων

4 - 8 ώρες σε τοίχο, 24 ώρες σε δάπεδο, 2-3 ώρες για κόλλα ταχείας πήξεως σε δάπεδο, 1 ώρα για κόλλα ταχείας πήξεως σε τοίχο

 

Βατότητα

Μετά από 4 ώρες

Αντοχή σε τριβή κατά ΕΝ 12808-2

≤1.000 mm³

Αντοχή στα οξέα

Άριστη

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Αντοχή 28 ημερών, κατά ΕΝ 12808-3, σε:

• κάμψη

5,5±0,8 N/mm²

• θλίψη

30,0±1,5 N/mm²

Αντοχή μετά από 25 κύκλους ψύξης - απόψυξης, κατά ΕΝ 12808-3, σε:

• κάμψη

5,5±0,8 N/mm²

• θλίψη

30,0±1,5 N/mm²

Συρρίκνωση κατά ΕΝ 12808-4

≤1 mm/m

Απορρόφηση σε νερό κατά ΕΝ 12808-5:

• ύστερα από 30 min

≤0,1 gr

• ύστερα από 240 min

≤1,0 gr

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Εύκαμπτος, υδαταπωθητικός και αντιπαγετικός αρμόστοκος πλακιδίων σε μορφή σκόνης με ελαστικές υδαταπωθητικές ρητίνες νέας τεχνολογίας και ειδικά fillers. Αποτελεί καινοτόμο προϊόν καθώς είναι το πρώτο εύκαμπτο πληρωτικό αρμών πλακιδίων.

Παρουσιάζει υψηλές μηχανικές αντοχές, δεν δημιουργεί ρηγματώσεις κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες περιβάλλοντος, παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή σε οξέα, αλκάλια, ισχυρά καθαριστικά, καθώς και σε ορισμένους διαλύτες και στο χλωριωμένο νερό. 

Έχει άριστη εργασιμότητα και δημιουργεί άριστη πρόσφυση στις παρειές των αρμών.

Δεν λεκιάζει από υδαρούς και λιπαρούς λεκέδες όπως λεκέδες από νερό, καφέ, λάδι, κρασί κ.ά. Αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας, μυκήτων και βακτηριδίων.

Αποτελεί προϊόν απόλυτα φιλικό στο χρήστη και στο περιβάλλον.

Κατατάσσεται στην κατηγορία CG2/WAr κατά EN 13888.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Ο εύκαμπτος αρμόστοκος πλακιδίων της DUROSTICK αποτελεί το λογικό συμπλήρωμα της ελαστικής συγκόλλησης πλακιδίων (με ελαστικές κόλλες προδιαγραφών S1 ή S2).
Είναι κατάλληλος για κάθε είδους αρμολόγηση πλακιδίων (εικ.1), γρανιτών, υαλοψηφίδων, μαρμάρων καθώς και ως υλικό αποκατάστασης παλαιών φθαρμένων αρμόστοκων με εμφανείς τριχοειδείς ρωγμές.

Αποκαθιστά πλήρως και στεγανοποιεί τέλεια υπό την προϋπόθεση της επιμελούς αποξήλωσης των παλαιών αρμόστοκων σε βάθος τουλάχιστον 3mm και του σχολαστικού καθαρισμού του υποστρώματος του αρμού.

Είναι κατάλληλος για εσωτερική και εξωτερική χρήση (εικ. 2) καθώς και σε χώρους που υπόκεινται σε απαιτήσεις αυστηρής υγιεινής. Ιδανικός για αρμολόγηση πλακιδίων σε βεράντες (εικ. 3), ταράτσες, ενδοδαπέδια θέρμανση, γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδες και γενικά σε χώρους που υπόκεινται σε έντονες θερμοκρασιακές ή μηχανικές καταπονήσεις και ταλαντώσεις (πατάρια μεταλλικά και ξύλινα).

 

ΧΡΗΣΗ

 

1. Προετοιμασία επιφάνειας
Απομακρύνουμε από την επιφάνεια των πλακιδίων τυχόν υπολείμματα κόλλας και καθαρίζουμε τους αρμούς με υγρό σφουγγάρι. Σε εξωτερικούς χώρους συνιστάται κάθε 20m² η πλήρωση αρμών διαστολής με το ελαστομερές πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU, αφού προηγηθεί αστάρωμα με PRIMER-PU.

Επίσης, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, συνιστάται να αφήνονται αρμοί 5-8mm στις ενώσεις των πλακιδίων περιμετρικά με την κάθετη επιφάνεια και να σφραγίζονται με τον ίδιο τρόπο, προκειμένου να μειώνεται ακόμη περισσότερο η συμπίεση των αρμών από τις συστολοδιαστολές.

2. Εφαρμογή
Αναμειγνύουμε 4kg σκόνη σε 0,6 - 0,8lt νερό και αναδεύουμε με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιογενής, πηκτή μάζα, χωρίς σβώλους. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού. Απλώνουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας λαστιχένια σπάτουλα και συμπιέζουμε με φορά διαγώνια προς τους αρμούς, χωρίς να αφήνουμε κενά και περισσεύματα.

Aπομακρύνουμε τα υπολείμματα με νωπό σφουγγάρι 10-15 λεπτά μετά την εφαρμογή του (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες).

Τέλος, όταν το υλικό σκληρύνει καθαρίζουμε την επιφάνεια των πλακιδίων με νωπό πανί ή με το βιοδιασπώμενο καθαριστικό EPOXY GROUT CLEANER, διαφορετικά με όξινο καθαριστικό πλακιδίων της DUROSTICK μετά την πάροδο 20 ημερών (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του όξινου καθαριστικού).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ• Αποφύγετε την αρμολόγηση σε θερμοκρασία άνω των 35°C, με ταυτόχρονη έκθεση στον ήλιο, για την αποφυγή ρηγματώσεων. Εάν αυτό είναι αδύνατο, σκεπάστε με βρεγμένες λινάτσες ή φύλλα πολυστερίνης τη νωπή αρμολόγηση.
• Εάν τα πλακάκια είναι cotto, απορροφητικά ή ρουστίκ, συνιστάται να περαστούν σε 2 επιστρώσεις νωπό σε νωπό με το αδιαβροχοποιητικό-ελαιαπωθητικό D-29 SPOT FREE, ή NANO PROOF MARMO DS-275 της DUROSTICK, για ευκολότερο καθαρισμό και αποφυγή λεκέδων από τα υπολείμματα των αρμόστοκων.
•Δεν επιτρέπεται η προσθήκη κάθε τύπου γαλακτώματος.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΔιατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 8 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Τα εργαλεία καθαρίζονται με νερό, αμέσως μετά τη χρήση τους.

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Οι αρμόστοκοι της DUROSTICK διατίθενται σε ποικιλία χρωματισμών, ικανών να ανταποκριθούν σε κάθε αισθητική απαίτηση που αφορά στην εικόνα των επενδύσεων. Μια επιπλέον δυνατότητα χρωματισμού των αρμόστοκων της DUROSTICK προκύπτει από τη ‘συνεργασία’ τους με τις χρωστικές DUROCOLOR POWDER-C. Χρωματίζουμε τους αρμόστοκους λευκού χρώματος στη βάση του υπάρχοντος χρωματολογίου ή πειραματιζόμαστε δημιουργώντας τις δικές μας μοναδικές αποχρώσεις ή συνδυασμούς αποχρώσεων.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 

• Υψηλή ευκαμψία (εικ.4) και διάρκεια ζωής
• Άριστη πρόσφυση
• Εξαιρετική αδιαβροχοποίηση και διαπνοή που αποτρέπει την εισροή υγρασίας και τα επακόλουθά της
• Κατά την αρμολόγηση εσωτερικών επιφανειών με ελαστικό αρμόστοκο οι αρμοί διαστολής ανά 20m2 δεν κρίνονται απαραίτητοι.
        Οι περιμετρικοί αρμοί διαστολής ωστόσο κρίνονται απαραίτητοι και στην περίπτωση αυτή. Συνιστάται για το σκοπό αυτό η χρήση του ελαστομερούς σφραγιστικού και συγκολλητικού πολλαπλών χρήσεων DS-POLYMER σε 32 αποχρώσεις.
• Αυτοκαθαριζόμενος
• Δεν αποχρωματίζεται και δεν απορροφά ρύπους από το περιβάλλον
• Δεν απαιτείται προσθήκη βελτιωτικών γαλακτωμάτων για πρόσθετη ελαστικότητα

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

 

Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland.
Πριν από τη χρήση, συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

 

Xαρτοκιβώτιο που περιέχει 5 σακούλες των 4 kg.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

Στον παρακάτω πίνακα αναφέρεται η κατανάλωση ενδεικτικά, ανάλογα με το πλάτος και το βάθος του αρμού.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΑΚΙΔΙΟΥ
(σε cm)

ΠΑΧΟΣ ΠΛΑΚΙΔΙΟΥ
(σε mm)

ΠΛΑΤΟΣ ΑΡΜΟΥ
(σε mm)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
(σε gr/m²)

2 x 2

4-6

1

750-900

10 x 10

6-8

2

400-550

10 x 20

6-8

3

350-500

30 x 30

8-10

4

400-550

40 x 40

8-12

7

550-800

50 x 50

8-12

7

450-750

Οι τιμές της κατανάλωσης αναφέρονται σε gr/m2