| Eπιλέξτε:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.

DUROWOOD DS-POLYMER

Ελαστομερές σφραγιστικό & συγκολλητικό για ξύλινες επιφάνειες

DUROWOOD DS-POLYMER

DUROWOOD DS-POLYMER

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βάση

Ακρυλικό πολυμερές

Χρώμα

10 επιλεγμένες αποχρώσεις ξύλου

Ειδικό βάρος

1,30±0,05 kg/lt

Χρόνος σχηματισμού μεμβράνης

Περίπου 20 λεπτά

Χρόνος στεγνώματος

1-2 ώρες στην αφή

Χρόνος τελικής ωρίμανσης

Μία-τρείς ημέρες ανάλογα με το βάθος του αρμού και την υγρασία

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +40 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -30 °C έως +100 °C

Αντοχή σε εφελκυσμό

2 Ν/mm2 κατά DIN 53504

Επιμήκυνση θραύσης

Περίπου 300% κατά DIN 53504

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ελαστικό σφραγιστικό και συγκολλητικό νέας τεχνολογίας, αντιμυκητικό, χωρίς διαλύτες. Διατίθεται σε 10 επιλεγμένες αποχρώσεις ξύλου με δυνατότητα βαφής με βερνίκι νερού ή διαλύτου αμέσως μετά το στέγνωμά του. Προσφύεται σε κάθε τύπο ξύλου χωρίς αστάρι, προσφέροντας άρρηκτη ελαστική σφράγιση. Δεν επηρεάζεται από την υγρασία και διατηρεί την απόχρωσή του ανεπηρέαστη στο πέρασμα του χρόνου.

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το DUROWOOD DS-POLYMER είναι κατάλληλο για στοκάρισμα ξύλινων σοβατεπί και παρκέτων στα σημεία συμβολής τους (εικ 1). Εξασφαλίζει τη στεγανότητα των παρκέτων αφού η υψηλή ελαστικότητά του τα διαφυλάσσει από τις τάσεις εφελκυσμού που δημιουργούνται. Σφραγίζει ρωγμές μεταξύ των αρμών των ξύλινων παρκέτων που δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου, καθώς και τους αρμούς που προκύπτουν κατά την τοποθέτησή τους με ανόμοια υλικά όπως μάρμαρα, πέτρες(εικ.2), κεραμικά πλακίδια (εικ.7) κλπ. Ιδανικό για την τοποθέτηση ξύλινων αρμοκάλυπτρων, περιμετρικά πορτών, παραθύρων και οροφών, αποφεύγοντας το κάρφωμα (εικ.3,4,5).

 

 

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι σταθερό, καθαρό, χωρίς σκόνες και λάδια. Σαθρά σημεία αρμών απομακρύνονται με στοκαδόρο.

2. Εφαρμογή

Τοποθετούμε τη φύσιγγα στο Επαγγελματικό Πιστόλι Φύσιγγας βαρέως τύπου DUROSTICK και κόβουμε το ακροφύσιο λοξά, οδηγώντας τη φύσιγγα υπό γωνία 45° ως προς τον άξονα του αρμού, γεμίζοντάς τον χωρίς να εγκλωβίζεται αέρας. Συνιστάται το βάθος του αρμού να προσδιορίζεται στο ήμισυ του πλάτους του. Ρυθμίζεται με κορδόνι πλήρωσης αρμών DUROSTICK DS-265, όπου αυτό κρίνεται ‘τεχνικά’ απαραίτητο. Η χρήση χαρτοταινίας στα όρια του αρμού διευκολύνει τη σωστή οριοθέτηση του σφραγιστικού, η οποία αφαιρείται μετά την εφαρμογή. Η λείανση του αρμού επιτυγχάνεται εντός 20 λεπτών με το δάκτυλο εμβαπτισμένο σε νερό. Τυχόν υπολείμματα απομακρύνονται με βρεγμένο σφουγγάρι.

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

Ενδεικτικά

η φύσιγγα

καλύπτει

ΑΡΜΟΣ

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ

4x6mm

12,9

6x6mm

8,6

8x6mm

6,4

12x8mm

3,2

16x10mm

1,9

20x12mm

1,3

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διατηρείται σε χώρους προστατευμένους από παγετό έως 18 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Το προϊόν δε χρειάζεται κάποια επισήμανση επικινδυνότητας βάσει της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Συνιστάται όμως να διατηρείται μακριά από παιδιά. Σε περίπτωση κατάποσης, ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή δείχνοντας το δοχείο ή την ετικέτα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Χαρτοκιβώτιο 6 φύσιγγες των 261 ml (340 gr)