| Eπιλέξτε:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.

HYDROSTOP ROOF

Εύκαμπτο λευκό τσιμεντοειδές στεγανωτικό ταρατσών

HYDROSTOP ROOF

HYDROSTOP ROOF

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 23 °C και 50% R.H.)

Μορφή - Χρώμα

Τσιμεντοειδής κονία - Λευκό

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ88/379)

Όχι

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος

1,02±0,05 kg/lt

Φαινόμενο ειδικό βάρος νωπού κονιάματος

1,60±0,05 kg/lt

Μέγιστη διάμετρος κόκκου

0,5 mm

Απαίτηση σε νερό

3,3 lt νερό σε 11 kg κονία

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -35 °C έως +90 °C

Χρόνος ζωής στο δοχείο

2 ώρες

Πάχος εφαρμογής

1 mm/στρώση

Βατότητα

Μετά από 3 ώρες

Στεγανότητα κατά DIN 1048

Σε πίεση νερού έως 7 atm (kg/cm2)

MHXANIKEΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Διαπερατότητα SD σε CO2 κατά EN 1062-6 SD = 120m
Υδρατμοπερατότητα SD κατά ΕΝ ΙSO 7783-2 SD = 0,20m [ κλάση Ι, (υδρατμοπερατό)]
Τριχοειδής απορρόφηση νερού w κατά ΕΝ 1062-3 w < 0,01 kg/m2.h 0,5
Πρόσφυση στο σκυρόδεμα, κατά ΕΝ 1542 > 3,0 N/mm²

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Εύκαμπτο, επαλειφόμενο, λευκό κονίαμα πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, (Τμήμα Φυσικής, Τομέας Φυσικής Εφαρμογών) ως ψυχρό υλικό χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας, με υψηλή ανακλαστικότητα (Ολική Ανακλαστικότητα: 0,82) που αναμειγνύεται μόνο με νερό, προσφέροντας μακροχρόνια στεγανοποίηση.

Αποτελείται από τσιμέντο υψηλών προδιαγραφών, επιλεγμένα χαλαζιακά αδρανή, ακρυλικές υδαταπωθητικές και ελαστομερείς ρητίνες.

Το HYDROSTOP ROOF είναι ένα καινοτόμο στεγανωτικό ταρατσών που εφαρμόζεται εύκολα με ρολό (εικ.6) ή πατρόγκα, χωρίς αστάρωμα, σε καλά διαβρεγμένες (εικ.3) σταθερές επιφάνειες. Είναι διαπερατό στους υδρατμούς χωρίς να είναι υδατοπερατό, εξασφαλίζοντας σταθερό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ) της μόνωσης της ταράτσας.

Η ανθεκτική ελαστική μεμβράνη που δημιουργείται ύστερα από 2-3 επιστρώσεις, έχει εξαιρετική πρόσφυση και γεφυρώνει τριχοειδείς ρωγμές (αφού προηγηθεί τοποθέτηση της αυτοκόλλητης υαλοταινίας DS-230) (εικ.4).

Παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και προστατεύει από τον παγετό και τα λιμνάζοντα νερά, αποτρέποντας μελλοντική αποσάθρωση του σκυροδέματος.

Συμμετέχει επίσης και στα Ολοκληρωμένα Συστάματα Θερμοστεγάνωσης Ταρατσών COOL ROOF και COOL ROOF LIGHT της DUROSTICK.
Κατατάσσεται ως προστατευτικό επιφανειών σκυροδέματος κατά ΕΝ 1504-2

 

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το HYDROSTOP ROOF χρησιμοποιείται κυρίως για τη στεγάνωση των ταρατσών σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες σε 2-3 επιστρώσεις πάχους 1mm, εξασφαλίζοντας προστασία και αντοχή στο χρόνο.

Επίσης, στεγανοποιεί υπόγεια πριν από την επιχωμάτωσή τους {η στεγανοποιημένη επιφάνεια με HYDROSTOP ROOF, θα πρέπει να προστατεύεται με αποστραγγιστική μεμβράνη (αυγουλιέρα)}, ενώ είναι κατάλληλο και για την εσωτερική εκ των υστέρων στεγανοποίησή τους, αφού αφαιρεθεί ο σοβάς σε όλο το ύψος που παρουσιάζει υγρασία.

Ιδανικό για τη στεγάνωση επιφανειών που παρουσιάζουν ή είναι πιθανό να παρουσιάσουν τριχοειδείς ρωγμές από συστολοδιαστολές και δονήσεις, όπως μπαλκόνια, υπέργειες δεξαμενές, πισίνες κ.ά.

Συνιστάται και για την στεγανοποίηση επιφανειών πριν την επικόλληση πλακιδίων.

Η προσθήκη χρωστικών σε μορφή πούδρας DUROCOLOR POWDER-C (ανόργανα οξείδια επικαλλυμένα με βινυλικές ρητίνες) στο νερό ανάδευσης του HYDROSTOP ROOF, δημιουργεί έναν ιδανικό συνδυασμό έγχρωμης στεγάνωσης μακράς διαρκείας, με pal ανεξίτηλες αποχρώσεις, για πολυάριθμες εφαρμογές.

 

 

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας
Στην περίπτωση ταράτσας στην οποία δεν έχει γίνει στο παρελθόν στεγανοποίηση, απομακρύνουμε από την επιφάνεια σκόνες, λάδια, λίπη, σαθρά  σημεία, βρύα και άλγη (εικ.1).

Όπου απαιτείται η διαμόρφωση επίπεδων επιφανειών (εξομάλυνση ή δημιουργία ρύσεων) ασταρώνουμε με ακρυλικό γαλάκτωμα D-20 της DUROSTICK και προτού αυτό στεγνώσει απλώνουμε την ινοπλισμένη τσιμεντοκονία DUROSTICK D-6 ή το αυτοεπιπεδούμενο ταχύπηκτο τσιμεντονίαμα εξομάλυνσης δαπέδων της DUROSTICK D-65 ή παραδοσιακή τσιμεντοκονία (τσιμέντο με άμμο ποταμίσια, σε αναλογία 1:4) ενισχυμένη με D-20 της DUROSTICK, σε αναλογία 1:1 με νερό ή DUROMAX σε αναλογία 1:5 με νερό.

Εάν υπάρχουν πυκνές ρηγματώσεις 0,5-1mm ασταρώνουμε με τον ακρυλικό μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX  (χωρίς διαλύτες).

Όταν το υλικό στεγνώσει, στοκάρουμε με το HYDROSTOP ROOF τοπικά. Στα σημεία εντονότερων ρωγμών πλάτους 1-3mm ασταρώνουμε με αστάρι πολυουρεθανικού σφραγιστικού PRIMER-PU και σφραγίζουμε με DUROFLEX-PU της DUROSTICK.

Σε περίπτωση που οι ρωγμές έχουν πλάτος 3mm και άνω αποκαθιστούμε το πρόβλημα εκχύοντας ενέσιμη εποξειδική ρητίνη D-33 της DUROSTICK.

 

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Για ταράτσες που δέχονται ιδιαίτερες φορτίσεις και καταπονήσεις ή έχουν εμβαδόν άνω των 60m2 συνιστάται να τοποθετείται και να ενσωματώνεται αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα, DUROSTICK DS-490 (με άνοιγμα καρέ 4x4mm, 90gr/m2), κατά την εφαρμογή της νωπής πρώτης στρώσης και να ακολουθούν απαραιτήτως άλλες δύο (εικ.5). Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ιδανική στεγάνωση, αντοχής τουλάχιστον 15 ετών.

1. Προετοιμασία επαναστεγάνωσης
• Αποκολλημένα ασφαλτόπανα:
Τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια φαρδιάς μεταλλικής σπάτουλας ή τη χρήση φλόγιστρου.
• Ελαστομερή στεγανωτικά:
Αποσαθρωμένα ή αποκολλημένα τα απομακρύνουμε με τον ίδιο τρόπο. Τα μη ορατά αποκολλημένα σημεία τα εντοπίζουμε χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος, ρίχνοντας νερό από ύψος περίπου 1 μέτρου σε όλη την επιφάνεια. Ο ήχος αλλάζει στα σημεία όπου υπάρχουν φουσκάλες που δεν είναι ορατές. Αφού μαρκαριστούν τα σημεία προς αποξήλωση, τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια μεταλλικής κοφτερής λάμας και πένσας.
• Παλιές επιστρώσεις τσιμεντοειδών στεγανωτικών αλλά καλά αγκυρωμένες, αφού καθαριστούν με νερό από υπολείμματα λασποβροχής επαλείφονται με HYDROSTOP ROOF.

2. Εφαρμογή.
Το HYDROSTOP ROOF εφαρμόζεται σε επιμελώς διαβρεγμένες επιφάνειες χωρίς λιμνάζοντα νερά σε 2-3 σταυρωτές επιστρώσεις, πάχους 1mm έκαστη, με ρολό πλαστικών χρωμάτων ή πατρόγκα.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του σάκου σε καθαρό δοχείο με νερό, σε αναλογία 11kg HYDROSTOP ROOF προς 3,3-3,5lt νερό.

Αναμειγνύουμε με δράπανο χαμηλών στροφών με το κατάλληλο εξάρτημα ανάδευσης κονιαμάτων, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους, τόσο πηκτή ώστε να στέκεται στην πατρόγκα ή στο ρολό χωρίς να στάζει.

Το μείγμα παραμένει εργάσιμο για 2 ώρες. Η δεύτερη και η τρίτη επίστρωση μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και εντός 2-3 ωρών χωρίς διαβροχή.

Η εφαρμογή δεν πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των +5°C και μεγαλύτερες των +35°C, ενώ θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα βρέξει για τις επόμενες 12 ώρες. Στο HYDROSTOP ROOF δεν επιτρέπεται η προσθήκη κανενός τύπου βελτιωτικού γαλακτώματος.

Κατά την εφαρμογή του υλικού τους θερινούς μήνες, η τελευταία στρώση θα πρέπει να προστατεύεται από την έντονη ηλιοφάνεια, να εφαρμόζεται κατά τις απογευματινές ώρες και να διαβρέχεται κάθε 12 ώρες για τις επόμενες 24 ώρες, για την αποφυγή πρόωρης αφυδάτωσης.

Πιστοποιημένο ‘Ψυχρό’ υλικό (μεγάλη ανακλαστικότητα) από την ομάδα μελετών περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Αθηνών.

Το προϊόν μετά τη σκλήρυνσή του είναι ακίνδυνο για την υγεία.

 

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

1,0kg/m2/mm πάχους στρώσης.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διατηρείται σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland. Πριν από τη χρήση, συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Χαρτόσακος: 11 kg σε παλέτα 594 kg