| Eπιλέξτε:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.

HYDROSTOP 2 ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Εύκαμπτο, λευκό, τσιμεντοειδές στεγανωτικό για ταράτσες και κάθετες επιφάνειες

DUROSTICK HYDROSTOP 2 συστατικών

DUROSTICK HYDROSTOP 2 συστατικών

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 23 °C και 50% R.H.)

 

Α συστατικό

B συστατικό

Μορφή

Τσιμεντοειδής κονία

Ακρυλικό στυρενίου, συμπυκνωμένο

Ελαστική μεμβράνη μετά την εφαρμογή

Χρώμα

Λευκό

Λευκό

Αναλογία αναμείξης

11,2 kg

4,8kg ακρυλική ρητίνη

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος

1,10±0,05kg/lt

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -20 °C έως +75 °C

Χρόνος ανάμειξης

3-4 λεπτά

Χρόνος ζωής στο δοχείο

Tουλάχιστον 3 ώρες

Βατότητα

Μετά από 3 ώρες

Επιχωμάτωση

Μετά από 3 ημέρες

Τοποθέτηση πλακιδίων

Μετά από 2 ημέρες

Συρρίκνωση

Mηδαμινή

Στεγανότητα

Σε πίεση νερού έως και 7 atm (kg/cm2), κατά DIN 1048

Αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία

Υψηλή

MHXANIKEΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Διαπερατότητα SD σε CO2 κατά EN 1062-6 SD > 125m
Υδρατμοπερατότητα SD κατά ΕΝ ΙSO 7783-2 SD< 0,35m [ κλάση Ι, (υδρατμοπερατό)]
Τριχοειδής απορρόφηση νερού w κατά ΕΝ 1062-3 w < 0,08 kg/m2.h 0,5
Πρόσφυση στο σκυρόδεμα, κατά ΕΝ 1542 w < 0,02 kg/m2.h 0,5

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Εύκαμπτο, επαλειφόμενο, τσιμεντοειδές κονίαμα 2 συστατικών, λευκού χρώματος, για μακροχρόνια στεγανοποίηση ταρατσών, μπαλκονιών, τοίχων, σκυροδέματος, τσιμεντόλιθων και τούβλων.

Μετά τη σκλήρυνσή του είναι ανθεκτικό στα λιμνάζοντα νερά και τον παγετό, ενώ επιτρέπει τη διαπνοή της επιφάνειας.

Η ειδική του σύνθεση εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Kατατάσσεται ως προστατευτικό επιφανειών σκυροδέματος (c) κατά EN 1504-2.

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Το HYDROSTOP 2 συστατικών χρησιμοποιείται κυρίως για τη στεγάνωση ταρατσών, σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες, σε 3 επιστρώσεις, πάχους 1mm έκαστη, παρέχοντας εγγύηση 15 ετών.

Χρησιμοποιείται και ως υπόστρωμα, ακόμη και σε ελαφρώς ρηγματωμένες επιφάνειες που παρουσιάζουν τριχοειδείς ρωγμές και που πρόκειται να επικολληθούν κεραμικά πλακίδια.

Στεγανοποιεί τοιχοποιίες από τσιμεντόλιθους, τούβλα, πορομπετόν, σοβατισμένες εξωτερικές επιφάνειες, ενώ είναι ιδανικό για την προστασία βορινών τοίχων όταν εφαρμοστεί σε 2 επάλληλες σταυρωτές επιστρώσεις.

Επίσης, είναι κατάλληλο και για την εξωτερική στεγανοποίηση υπογείων {η στεγανοποιημένη επιφάνεια με HYDROSTOP 2 συστατικών, θα πρέπει να προστατεύεται με αποστραγγιστική μεμβράνη (αυγουλιέρα)} πριν από την επιχωμάτωσή τους, αλλά και για την εσωτερική εκ των υστέρων στεγανοποίησή τους, αφού αφαιρεθεί ο σοβάς σε όλο το ύψος όπου παρουσιάζεται η υγρασία.

Στεγανοποιεί περιμετρικά αποτρέποντας την ανερχόμενη υγρασία που προέρχεται από την αναπήδηση της βροχής,  επαλείφοντας 15-30cm από την επαφή με το έδαφος.

 

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

1. Προετοιμασία νέας επιφάνειας
Σε ταράτσες όπου δεν έχει γίνει κατά το παρελθόν στεγανοποίηση, απομακρύνουμε από την επιφάνεια σαθρά  σημεία και σκόνες, χρησιμοποιώντας σκληρή σκούπα και άφθονο νερό.

Εάν υπάρχουν πυκνές ρηγματώσεις 0,5-1mm ασταρώνουμε με τον ακρυλικό μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX. Όταν το υλικό στεγνώσει, στοκάρουμε με το HYDROSTOP 2 συστατικών τοπικά.

Στα σημεία εντονότερων ρωγμών πλάτους 1-3mm ασταρώνουμε με αστάρι πολυουρεθανικού σφραγιστικού PRIMER-PU και σφραγίζουμε με DUROFLEX-PU της DUROSTICK.

Σε περίπτωση που οι ρωγμές έχουν πλάτος 3mm και άνω αποκαθιστούμε το πρόβλημα εκχύοντας ενέσιμη εποξειδική ρητίνη D-33 της DUROSTICK.

Για ταράτσες που δέχονται ιδιαίτερες φορτίσεις και καταπονήσεις ή έχουν εμβαδόν άνω των 60m2 συνιστάται να τοποθετείται και να ενσωματώνεται αλκαλίμαχο υαλόπλεγμα DUROSTICK DS-490 (με άνοιγμα καρέ 4x4mm, 90gr/m2) κατά την εφαρμογή της νωπής πρώτης στρώσης και να ακολουθούν απαραιτήτως άλλες δύο, σταυρωτά.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ιδανική στεγάνωση, αντοχής τουλάχιστον 15 ετών.


2. Προετοιμασία επαναστεγάνωσης
• Εάν έχει προηγηθεί στεγάνωση με ασφαλτόπανα, τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια φαρδιάς μεταλλικής σπάτουλας και την παράλληλη χρήση φλόγιστρου.
• Για ελαστομερή στεγανωτικά αποσαθρωμένα ή αποκολλημένα, ακολουθείται ο ίδιος τρόπος απομάκρυνσης.
• Για τον εντοπισμό αποκολλήσεων στη στεγανωτική στρώση, μη ορατά, εντοπίζουμε τα σημεία χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος, ρίχνοντας νερό από ύψος 1m σε όλη την επιφάνεια. Θα παρατηρήσουμε ότι ο ήχος αλλάζει στα σημεία που υπάρχουν φουσκάλες που δεν είναι ορατές. Αφού μαρκαριστούν τα σημεία προς αποξήλωση, τα απομακρύνουμε με τη βοήθεια μεταλλικής κοφτερής λάμας και πένσας.

 

3. Εφαρμογή:
Σε καθαρό δοχείο αδειάζουμε την ακρυλική ρητίνη (B συστατικό) και προσθέτουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια, το τσιμεντοκονίαμα (A συστατικό).

Συνιστάται η ανάμειξη να γίνεται με δράπανο χαμηλών στροφών με το κατάλληλο εξάρτημα ανάδευσης κονιαμάτων.

Το μείγμα παραμένει εργάσιμο για 3 ώρες, χρόνος αρκετός για την εξάντληση της ποσότητας.

To HYDROSTOP 2 συστατικών εφαρμόζεται σε καλά διαβρεγμένες επιφάνειες.

Εφαρμόζουμε με πατρόγκα ή ρολό σε 3 σταυρωτές επιστρώσεις, πάχους 1mm έκαστη. Η νέα επίστρωση εφαρμόζεται εντός 1,5-2 ωρών (όταν η προηγούμενη γίνει βατή).

Επαναλαμβάνουμε τη διαβροχή εάν η στρώση παραμείνει παραπάνω και στεγνώσει. Η εφαρμογή δεν πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των +5°C ή όταν υπάρχει πιθανότητα βροχής μέσα στις επόμενες 6 ώρες.

Κατά την εφαρμογή του υλικού τους θερινούς μήνες, η τελευταία στρώση θα πρέπει να διαβρέχεται κάθε 12 ώρες για τις επόμενες 24 ώρες, για την αποφυγή πρόωρης αφυδάτωσης.

 

 

 

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

1,0-1,3kg/m²/mm πάχους στρώσης.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

 

Διατηρείται σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, μακριά από τον παγετό, για τουλάχιστον 18 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

 

Συστατικό Α:

Περιέχει τσιμέντο Portland. Πριν από τη χρήση συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.


Συστατικό Β:

Δεν χρειάζεται κάποια επισήμανση επικινδυνότητας βάσει της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Συνιστάται όμως να διατηρείται μακριά από παιδιά.

Σε περίπτωση κατάποσης ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή, δείχνοντας το δοχείο ή την ετικέτα.

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 

Tο προϊόν, μετά τη σκλήρυνσή του, είναι ακίνδυνο για την υγεία.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

 

Δοχείο 16kg (2x5,6kg κονίαμα+1x4,8kg ρητίνη) σε παλέτα 48 δοχείων.