| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

DUROSTICK D-9

Hidroizolus çimentor lyerje për kulme tjegullash & saksi balte

DUROSTICK D-9

DUROSTICK D-9

KARAKTERISTIKA TEKNIKE

Rethana matje 23 oC dhe 50% RH

Forma-Ngjyra

Pluhur çimentor - E kuqeremt

Toksike/e ndezshme (sipas ΕΝ 88/379)

Jo

Diametri maksimal i kokrës

0,6 m

Pretendimi në ujë

1,5 lt ujë në 5 kg pluhur

Temperatura e zbatimit

Nga +5 °C deri +35 °C

Termorezistenca

Nga -20 °C deri +70 °C

Koha e jetës në enë

45 minuta

Trashësia e zbatimit

1 mm për shtresë

Hidroizolimi sipas DIN 1048*

Nën presionin e ujit deri 7Atm (kg/cm²)

REZISTENCAT MEKANIKE

Rezistenc 28 ditore në përkulje, sipas EΝ 196-1

7,5±1,0 N/mm2

Rezistencë në shtypje sipas EN 196-1, pas:

• 24 orësh

5,0±1,5 N/mm2

• 7 ditë

18,0±1,0 N/mm2

• 28 ditë

25,0±1,0 N/mm2

Tkurrja sipas ASTM C596*

Zero

* Kontrolli laboratorik ΥΠΕΧΩΔΕ 516868/872, ΚΔΕΠ530/58899

CILESITE

Pluhur hidroizolues çimentor, lyerje, i përshtashëm për sipërfaqe

ZBATIME

1. Mbrojtja e çatisë-vulosje çarjesh:

DUROSTICK D-9 është i përshtatshëm për sigurim paraprak të hidroizolomit dhe mbulimin e çarjeve të holla të mundshme, në vënde që lyet (baltë e dukshme në kapakët dhe në cepat e tjegullave, si edhe në tjegulla të plasura). Shtimi i Galaktozës Akrilike D-20 ose DUROSTOPDUROSTICK në përzierje uji, në raport1:1, shton elasticitetin e D-9, duke i mbrojtur ato nga krijimi i çarjeve të reja për arsye të bymym-tkurrjeve.

2. Bllokim rrjedhje kripërash nga vazo (saksi)

Vazot qeramike, saksi lulesh, qypat me vaditjenn xjerin bashkë me lagështinë edhe kripëra, me rezultatLyerja nga brenda me D-9 pengon rrjedhjen e kripërave dhe njëkohësisht lejon frymëmarjen e bimëve.

MENYRA E PERDORIMIT

1. Përgatitja e sipërfaqes

48 orë pas përfundimit të çatisë, lagim mirë llaçin e dukshëm të kapakëve dhe të tjegullave cepore. Malaksja e pjesës së brëndshme të vazove prej balte siguron adezivitet më të mirë të D-9.

2. Zbatimi

Zbrazim suvan në 1,5 lt ujë, e përziejmë me trapan xhirosh të ulëta, me pajisjen e përshtatshme deri sa të krijohet një masë homogjene pa plisa, që nuk nga pikon me peneli. Masa qëndron e punueshme për 45 minuta. Zbatojmë 3 shtresa 1 mm secila me diferencë 1-2 orë ndërmjet tyre. Në rast se shtresa thahet, lagim përsëri sipërfaqen. Sipërfaqet në të cilat ështëzbatuar pak kohë më parë materiali duhet të mbrohet nga temperatura të larta, shiu dhe ngrica.

KONSUMI

1,3 kg/m²/mm trashësi shtrese.

DEPOZITIMI

Ruhet në amballazhime të mbyllura mirë, në vende të thata dhe nën hije, me lagështi të ulët, të paktën 12 muaj nga data e prodhimit.

UDHEZIME PERDORIM

Produkti përmban çimento Portland dhe renditet si iritues. Para çdo përdorimi këshillohuni udhëzimeve mbrojtëse në amballazhim të produktit ose në formularin e të dhënave të sigurimit.

AMBALLAZHI

Kuti kartoni 4 qese 5 kg.