| Eπιλέξτε:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.

SUPER FLEX POWDER

Εύκαμπτο ινοπλισμένο τσιμεντοειδές σφραγιστικό για ρωγμές 1 - 15mm

SUPER FLEX POWDER

SUPER FLEX POWDER

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 23 °C και 50% R.H.)

Μορφή

Τσιμεντοειδής κονία

Χρώμα

Υπόλευκο

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά EN 88/379)

Όχι

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -35 °C έως +90 °C

Χρόνος ζωής στο δοχείο

2 ώρες

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος

0,95±0,05 kg/lt

Φαινόμενο ειδικό βάρος νωπού κονιάματος

1,50±0,05 kg/lt

Απαίτηση σε νερό

75 ml νερό σε 250 gr κονία

1,5 lt νερό σε 5kg κονία

Μέγιστη διάμετρος κόκκου

0,5 mm

Δυνατότητα συστολοδιαστολής

Περίπου 10% στα 5 mm

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Αντοχή 28 ημερών, κατά ΕΝ 12190, σε:

• Κάμψη:

5,00 ± 1,00 Ν/mm²

• Θλίψη:

16,00 ± 1,00 Ν/mm²

Πρόσφυση στο σκυρόδεμα, κατά ΕΝ 1542:

> 1,4 N/mm²

Πρόσφυση μετά από 50 κύκλους ψύξης-απόψυξης κατά ΕΝ 13687-1:

≥ 1,2 N/mm2

Τριχοειδής απορρόφηση νερού w κατά ΕΝ 13057:

w < 0,5 kg/m2.h 0,5

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Σφραγιστικό νέας γενιάς σε μορφή σκόνης, βινυλικής βάσης με υαλοσφαιρίδια, θιξοτροπικό, εύκαμπτο, μηδενικής συρρίκνωσης και ισχυρής πρόσφυσης σε κάθε πορώδη ή μη επιφάνεια. Προσφέρει μακροχρόνια προστασία, είναι υδαταπωθητικό, δεν επηρεάζεται από τον πάγο ή τη μόνιμη υγρασία ακόμη και τα λιμνάζοντα νερά, συνδυάζοντας άριστη σφραγιστική και στεγανωτική δράση. Δεν παρουσιάζει σκασίματα όταν στεγνώσει, ακόμα και σε γεμίσματα βάθους 20mm. Χρωματίζεται αναμειγνύοντάς το με χρωστικές DUROCOLOR POWDER - C σε αναλογία 3% κατά βάρος, δημιουργώντας 96 ανεξίτηλες αποχρώσεις ή βάφεται με πλαστικά και ακρυλικά χρώματα 24 ώρες μετά την εφαρμογή του. Kατατάσσεται ως επισκευαστικό κονίαμα στην κατηγορία PCR - R2, κατά EN 1504-3.

 


ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Το SUPER FLEX POWDER της DUROSTICK είναι κατάλληλο για πλήθος εφαρμογών τόσο για επαγγελματική, όσο και για ερασιτεχνική χρήση. Σφραγίζει, χωρίς να συρρικνώνεται ή να ξεφλουδίζει, κάθε αρμό ή ρωγμή σε σοβά (εικ.1), σκυρόδεμα, πέτρα, αρμούς σε πλακίδια, μάρμαρα, υαλότουβλα, κεραμίδια, διακοσμητικά τούβλα κλπ. Κατάλληλο για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Ιδανικό για τη σφράγιση περιμετρικά σε κάσες κουφωμάτων από σίδερο, αλουμίνιο & ξύλο (εικ.2). Αποτελεσματικό για την κάλυψη κάθε μικρορωγμής μεταξύ ανόμοιων υλικών π.χ. σοβά - μπετόν με πέτρα ή κεραμικό, καθώς και για επιφάνειες ταβανιών, χωρίς να κρεμάει.

Σφραγίζει παλιούς κατεστραμμένους αρμούς από διακοσμητικά τούβλα κάθε τύπου και φυσικές πέτρες που έχουν αποσαθρωθεί με την πάροδο του χρόνου (παλιά πέτρινα σπίτια, μοναστήρια, εκκλησίες κλπ.). Η χρήση του πολυχρηστικού πιστολιού προώθησης DUROSEAL 600 ή της ΚΕΝΗΣ ΦΥΣΣΙΓΓΑΣ DUROSTICK διευκολύνει στην εφαρμογή του υλικού.

 

 

ΧΡΗΣΗ

1. Προετοιμασία επιφάνειας

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, απαλλαγμένες από σαθρά σημεία, σκόνες, λάδια και να προηγείται απαραίτητα διαβροχή τους με νερό.

2. Εφαρμογή

Αδειάζουμε την ποσότητα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε σε καθαρό δοχείο με νερό σε αναλογία 3 μέρη σκόνης προς 1 μέρος νερού, ανακατεύοντας με μικρή μεταλλική σπάτουλα ή στη μεγάλη συσκευασία, με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα, χωρίς σβώλους. Τοποθετήστε με μία βρεγμένη εύκαμπτη μεταλλική σπάτουλα στο επιθυμητό σημείο και πιέστε μέχρι την πλήρωση του κενού. Λειάνετε τυχόν ατέλειες με μια λεπτή μεταλλική σπάτουλα ή με τη σπάτουλα εφαρμογής. Πριν η επιφάνεια στεγνώσει καλά, λειαίνεται με βρεγμένο μαλακό τριβίδι.

 

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ


250 gr καλύπτουν 6 τρέχοντα μέτρα αρμού διαστάσεων 5 x 5 mm.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ


Τα εργαλεία καθαρίζονται με νερό αμέσως μετά τη χρήση τους.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ


Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες σε ξηρούς χώρους, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ


Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland και ταξινομείται ως ερεθιστικό. Πριν τη χρήση συμβουλευθείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
To προϊόν μετά την πλήρη σκλήρυνσή του είναι ακίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ


Χαρτοκιβώτιο: 12 τεμάχια 250 gr
Χαρτοκιβώτιο: 4 σακούλες 5 kg