| Eπιλέξτε:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.

DUROSTICK ΑΚΡΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ

Σιλικονούχος βαφόμενος

DUROSTICK ΑΚΡΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ

DUROSTICK ΑΚΡΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Χημική βάση

Ακρυλικό γαλάκτωμα

Χρώμα

Λευκό

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +40 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -20 °C έως +75 °C

Ειδικό βάρος

1,56 gr/ml

Σκληρότητα Shore-A(3s)

50 κατά DIN 53505

Επιμήκυνση θραύσης

700% κατά DIN 53504

Μέγιστη διαρκής επιμήκυνση

Περίπου 10%

Χρόνος σχηματισμού επιφανειακού υμένα

5 λεπτά

Χρόνος στεγνώματος

1-2 ώρες (στην αφή), ανάλογα τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος

Χρόνος τελικής ωρίμανσης

Μία-τρεις ημέρες ανάλογα με το βάθος του αρμού και την υγρασία

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Λευκό σφραγιστικό, σχεδόν άοσμο, χωρίς διαλύτες, με υψηλή ελαστικότητα που διαρκεί. Παρουσιάζει ισχυρή πρόσφυση ακόμη και σε πολύ πορώδεις επιφάνειες (σοβά, μπετόν) χωρίς αστάρι.

Έχει μεγάλη αντοχή στη γήρανση, δεν επηρεάζεται από το αλκαλικό περιβάλλον των αρμών και βάφεται αφού στερεοποιηθεί.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Ο ΑΚΡΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟΚΟΣ της DUROSTICK προσφέρεται για ελαστικές σφραγίσεις σε οικοδομικές εφαρμογές, πλάτους 1-20mm. Προσφύεται σε όλα σχεδόν τα δομικά υλικά, όπως μπετόν, σοβά, γύψο, τούβλα, ξύλο, αλουμίνιο (εικ.1), βαμμένο σίδερο κ.ά.

Είναι απαραίτητος σε ελαιοχρωματιστές για την πλήρωση αρμών, αφού καλύπτει τριχοειδείς ρωγμές σε τοίχους, μετά το αστάρωμα και πριν από τη βαφή με πλαστικά ή ακρυλικά χρώματα. Παλαιά σφραγιστικά, αφού αποξηλωθούν και σταθεροποιηθούν, μπορούν να σφραγιστούν εκ νέου με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΣΤΟΚΟ ΒΑΦΗΣ.

Συνιστάται σε αλουμινάδες και σε μαραγκούς, για τη σφράγιση αρμών περιμετρικά μεταξύ κάσας (εικ.2) και μπετόν ή σοβά, δημιουργώντας, αφού στεγνώσει, επιφάνεια του υλικού έτοιμη για βαφή.

Συνιστάται και για την κάλυψη επιφανειακών ρωγμών 0,5-1mm με τη βοήθεια μεταλλικής σπάτουλας, σε ταράτσες που πρόκειται να στεγανοποιηθούν με ελαστομερή υλικά (Νο39 ή DS-220 της DUROSTICK).

 

 

 

ΧΡΗΣΗ

 

1. Προετοιμασία επιφάνειας
Το υπόστρωμα πρέπει να είναι σταθερό, καθαρό, χωρίς σκόνες και λάδια. Σαθρά σημεία αρμών διευρύνονται με στοκαδόρο, απομακρύνοντας τη σκόνη με πινέλο.


2. Εφαρμογή
Τοποθετούμε τη φύσιγγα στο Επαγγελματικό Πιστόλι Φύσιγγας βαρέως τύπου DUROSTICK και κόβουμε το ακροφύσιο λοξά, οδηγώντας τη φύσιγγα υπό γωνία 45° ως προς τον άξονα του αρμού, γεμίζοντάς τον χωρίς να εγκλωβίζεται αέρας.

Για τοποθέτηση σε αρμούς περιμετρικά σε κάσες, συνιστάται πριν από την εφαρμογή η τοποθέτηση χαρτοταινίας, ακολούθως η πλήρωση του αρμού με τον ακρυλικό στόκο και η λείανση του υλικού με το δάχτυλο, εμβαπτισμένο σε νερό.

Η χαρτοταινία μετά την εφαρμογή αφαιρείται πριν το υλικό στεγνώσει τελείως.

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 

Η βαφή του ακρυλικού στόκου με πλαστικά ή ακρυλικά χρώματα υψηλής περιεκτικότητας σε πιγμέντα μπορεί να προκαλέσει ρηγματώσεις στην επιφάνεια του χρώματος. Η DUROSTICK συνιστά ελαστομερή χρώματα, π.χ. D-80 HYDROSTOP ELASTIC.

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

 

Η DUROSTICK προτείνει για στήριξη και στεγανοποίηση περιμετρικά σε κάσες από αλουμίνιο, ξύλο, PVC εσωτερικά, αλλά κυρίως εξωτερικά το ελαστομερές σφραγιστικό και συγκολλητικό DS-POLYMER 32 αποχρώσεων (ιδανικό και για έγχρωμες αλουμινοκατασκευές).

 

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

 

Δεν συνιστάται για σημεία μόνιμα εμβαπτισμένα στο νερό, ενώ η βαφή τους εξωτερικά θα πρέπει να γίνεται με ελαστομερή ακρυλικά χρώματα, π.χ.D-80 HYDROSTOP ELASTIC, THERMOELASTIC COLOUR, για αποφυγή ρηγματώσεων στην επιφάνεια του χρώματος.

 

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

Ενδεικτικά 1 φύσιγγα 280 ml καλύπτει 8 τρέχοντα μέτρα αρμού διαστάσεων 6x6 mm

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

 

Διατηρείται σε χώρους προστατευμένους από τον παγετό, για τουλάχιστον 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

 

Το προϊόν δε χρειάζεται κάποια επισήμανση επικινδυνότητας βάσει της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.Συνιστάται όμως να διατηρείται μακριά από παιδιά.Σε περίπτωση κατάποσης ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή,δείχνοντας το δοχείο ή την ετικέτα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

 

Χαρτοκιβώτιο: 25 φύσιγγες των 280 ml

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Μετά τη χρήση, καθαρίστε το ρύγχος και τα εργαλεία με νερό.