| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

DUROSTICK ACRYLAT

Vulosës elastomerik kundra mykut

DUROSTICK ACRYLAT

DUROSTICK ACRYLAT

KARAKTERISTIKA TEKNIKE

Forma-Ngjyra

Galaktoz selikonike akrilike - E bardhë

Temperatura e zbatimit

Nga + 5 °C deri + 40 °C

Termorezistenca

Nga -20 °C deri +75 °C

Pesha specifike

1,63 gr/ml

Kohë krijimi membrane sipërfaqsore

5 minuta

Stere (sipas peshës)

85%

Lyerja

Vetëm me bojra elastomerike

Ngurtësia Shore-A(3s)

20 sipas DIN 53505.

Modulus 100%

0,4 Mpa ( N/mm²) sipas DIN 53504

Zgjatja e shkatërimit

300% sipas DIN 53504

Normat Ndërkombëtare

ISO 11600 F-7,5 P

Koha e pjekjes përfundimtare

24 - 48 në bazë të thellësisë së nyjes dhe të lagështisë

CILESITE

Stuko selikoni hidroizoluese, e bardhë,pa tretës, me rezistencë të madhe tek kërpudhat. Paraqet adezivtet në sipërfaqe poroze dhe jo, është irezistent ndaj lagështirës dhe shiut, dhe ngelet i pandryshuar dhe elastik për shumë vjet.

ZBATIME

ACRYLAT, ofrohet për vulosje fugashnë vende të ekspozuara në lagështi dhe në avuj uji (vaskë, lavamanë me pllaka) , ku vepron në mënyrë parandaluese duke mos lejuar krijimine mykut dhe zhvillimin e baktereve. Rekomandohet për banjo, guzhina, depo si edhe për mbushje fugash sa në sipërfaqe të brëndshme aq edhe në të jashtme, në suva dhe beton në dru të lyer, në alumin por edhe në vulosje mermeresh me suva. Vulos çarje në taraca pasi të astarohet me Astar tretës ose me AQUAFIXDUROSTICK, parahidroizolimit.

MENYRAT E PERDORIMIT

1. Përgatitja e sipërfaqes

Nënshtresa të jetë e qëndrueshme, e pastruar nga pluhurat, vajrat dhe mbeturinat e vulosjes së vjetër. Vaska banjo, wc, pllaka, lavamanë duhet të pastrohen hollësisht dhe të përfundohet pastrimi i tyre me alkol ose white spirit, për adezivitet të mirë.

2. Zbatimi

ACRYLAT puthitet, pa astar, në anët e fugave. Presim grykën në bazë të madhësisë së fugës, duke shtypur lehtë tubetin. Për vendosje pa probleme pastrimi nga mbeturina, rekomandohet përdorimi i letërs ngjitëse para zbatimit të ACRYLAT, të cilën në vazhdimsi e largojm.Lëmimi i fugës bëhet brënda 10 minutash me gisht i lagur me ujë. Tepricat e mundëshme largohen me sfungjer të lagur.

KUFIZIME PERDORIMI

Nuk rekomandohet në vende të lagura gjithmonë nga uji, kurse lyerja e tij duhet të bëhet me bojra elastomerike akrilike, si p.sh. DUROSTICK D-80 HYDROSTOP, për evitim çarjesh në sipërfaqen e bojës.

KONSUMI

1 tubet 330 gr mbulon 5 metra lineare fugë me dimensione5x5 mm.

DEPOZITIMI

Ruhet në vende të mbrojtura nga ngrica, të paktën 12 muaj nga data e prodhimit.

UDHEZIME PARANDALIMI

Produkti nuk ka nevojë për asnjë shënjë rezikshmërie, në bazë të legjislacionit evropian dhe kombëtar në fuqi. Por rekomandohet të ruhet largë nga fëmijët. Në rast gëlltitjeje kërkoni menjëherë këshilla mjekësore, duke treguar enën ose etiketën.

AMBALLAZHIMI

Kasetin 12 tubetesh 330 gr.