| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

DUROSTICK D-16 HYDROSTOP

Antipenetrues për fuga pllakash

DUROSTICK D-16 HYDROSTOP

DUROSTICK D-16 HYDROSTOP

KARAKTERISTIKA TEKNIKE

Forma - Ngjyra

Lëngë - I tejdukshëm

Persha specifike

0,77±0,04 kg/lt

Llustra

Mat

Temperatura e zbatimit

Nga +5 °C deri +35 °C

Termorezistenca

Nga -30 °C deri +80 °C

Mundësija e frymëmarjes

Të paktën 80% të fillimtares

Konservimi i hidroizolimit

3 vjet

Shkelja

Pas 12 orësh

Kohë e jetë gjatsis të mos penetrimit

2 vjet (mos penetrim i jashtëm) 5 vjet (mos penetrim i brënshëm)

Kofiçenti i thithjes së ujit

W ≤ 0,5 Kg/ m² √ h

B.O.F. (Bashkime organike fluturuese): Kufiri maksimal i përmbajtjes në B.O.F. të B.Ε. (Udhëzim 2004/42/KE) për produktin e përcaktuar (kategoria Α/i: «Astare Lidhëse», Tipi D): 750 gr/lt (2010). Produkti i gatshëm për përdorim, përmbanë maksimasimalisht 691 gr/lt B.O.F.

CILESITE

Lëngë i tejdukshëm mbushje, me bazë siloksanike, me cilësi të larta depërtuese (micro technology).

I përshtatshëm për mospenetrimin dhe mbrojtjen e stukove të fugave të pllakave, pas montimit të tyre, nga lagështira dhe ngricat.

Mbrojtja e pa dukshme e cila ofron DUROSTICK D-16 në sipërfaqen fugave nuk ndikonë ngjyrën e tyre dhe parandalon ndryshimin e ngjyrës së tyre, nga larja e shpesht, nga njollat si të kafes, verës, pijeve freskuese, vajrave, bojës së shkrimit, ndotjeve të kafshve, dherave etj.

Fugat të cilat shfaqin plasaritje fijore nga bymejo-tkurrjet, për shkak të temperaturave të larta ose ngricave, hidroizoloen, me rezultat të parandalohet thithja e lagështirës dhe ujit, me dy shtresa D-16.

ZBATIME

D-16-ta mbronë stukot e fugave në mënyrë rezultative nga sekrecioni i kriprave të cilat krijoen për shkak të thithjes së lagështirës në fuga.

Amballazhi i tij i volitshëm, lehtëson kalimin në fugat e pllakave, graniteve, gureve natyrore dhe artificiale, gjithashtu dhe në fuga tullash xhami.

Përdorimi i tij këshllohet ë kryhet të paktën 20 ditë pas stukimit të fugave.

MENYRA E PERDORIMIT

1. Përgatitja e sipërfaqes

Pastrojmë në mënyrë të kujdesëshme fugat me sfungjer të lagur. Në se janë të njollosura në mënyrë të theksuar, këshillohet përdorimi i detergjentit biopërçarës BIOCLEANDUROSTICK (për fuga pllakash).

Në se egzistojnë mbetje ndërtimore, përdorim Pastrues Acidor Plakash DUROSTICK.

Pasi tundim D-16, shpojmë me një gjilpër pjesën e lartme në hundëzën e enës. Nuk presim me thik ose gëshër, pasi në këtë mënyrë nuk kontrollohet rrjedhja e tij gjat përdorimit.

2. Zbatimi

Shtypim lehtësisht enën, duke lejuar rrjedhjen e sasis që nevojitet për tu mbulluar fuga .

Shtresa në vazhdim zbatohet deri sa e para është e njomë. Prapambetjet e mundshme gjatë zbatimit, pastrohen me aceton.

KONSUMI


1 lt/25-50 m²/shtresë, analogjikisht me përmasat e pllakave dhe gjerësin e fugës.

DEPOZITIMI


Ruhet në mjedise me hije, largë nga ç’do burim nxehtësije, për të paktën 18 muaj nga data e prodhimit.

UDEZIME PARANDALIMI


Produkti karakterizohet si i dëmshëm. Këshillohet të mbahet largë nga fëmijët dhe zbatohet në mjedise me ajirimë të mirë. Para përdorimit këshillohuni me udhëzimet e parandalimit në etiketën e produktit ose në formularin e të dhënave të siguris.

VREJTJE


Në se egzistojnë plasaritje në fuga, këshillohet të zbatohen dhe 2 shtresa të tjera. Zbatimi i produktit duhet të bëhet të paktën 20 ditë pas stukimit të fugave. Produkti pas tharjes është i pa rrezikshëm për shëndetin.

AMBALLAZHI


Kuti kartoni 15 copë 500 ml Kuti kartoni 15 copë 1 lt