| Eπιλέξτε:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.

DUROSTICK AΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ

Βελτιωτικό πρόσμικτο για κόλλες πλακιδίων & αρμόστοκους

DUROSTICK AΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ

DUROSTICK AΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μορφή - Χρώμα

Γαλάκτωμα - Λευκό, γίνεται διάφανο όταν στεγνώσει

Ειδικό βάρος

1,02±0,04 kg/lt

Θερμοκρασία εφαρμογής

Aπό +5 °C έως +35 °C

Φιλικό προς το περιβάλλον, δεν περιέχει διαλύτες

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Πρόσμικτο γαλάκτωμα βάσεως στυρενίου-βουταδιενίου, το οποίο προστιθέμενο σε κόλλες τσιμεντοειδούς βάσης και αρμόστοκους πλακιδίων και μαρμάρων, βελτιώνει τις ιδιότητές τους.

Προτείνεται κυρίως για την αύξηση της ελαστικότητας, της πρόσφυσης, της στεγανότητας και της αντοχής σε τριβές.

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Για συγκολλήσεις πλακιδίων, η προσθήκη του Ακρυλικού Γαλακτώματος στις κόλλες πλακιδίων είναι απαραίτητη για εφαρμογές σε ακάλυπτους εξωτερικούς χώρους που υπόκεινται σε συστολοδιαστολές καθώς και σε ενδοδαπέδια θέρμανση ή σε μη απορροφητικά υποστρώματα.

Ιδανικό για επενδύσεις πλακιδίων που εκτίθενται μόνιμα στο νερό, όπως πισίνες, κολυμβητήρια, σιντριβάνια, πλυντήρια αυτοκινήτων κ.ά.

Η προσθήκη των ακρυλικών πολυμερών, ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής τους στις κόλλες πλακιδίων (εικ.1), βελτιώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ομάδων S1 και S2 (ελαστικές κόλλες), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 12002.

Στους αρμόστοκους, η προσθήκη του Ακρυλικού Γαλακτώματος προσδίδει αυξημένη ελαστικότητα, υψηλή πρόσφυση στις παρειές των πλακιδίων, αύξηση της στεγανότητας καθώς και της αντοχής σε όξινα καθαριστικά, σε χλωριωμένο και θαλασσινό νερό.

Απαραίτητο σε υποστρώματα που υπόκεινται σε συστολοδιαστολές και σε δονήσεις, όπως πατάρια από ξύλινο υπόστρωμα.

Προτείνεται και ως αστάρι για απορροφητικά υποστρώματα και πορομπετόν καθώς και για τη σταθεροποίηση εύθρυπτων τσιμεντοκονιών σε δάπεδα.

Επίσης, συμβάλλει στη διατήρηση των σκούρων αποχρώσεων των αρμόστοκων.

 

 

 

ΧΡΗΣΗ

Η προσθήκη του Ακρυλικού Γαλακτώματος της DUROSTICK στο νερό ανάμειξης για κόλλες πλακιδίων και αρμόστοκους κυμαίνεται σε αναλογία Ακρυλικό Γαλάκτωμα:νερό = 1:2 (μικρή ελαστικοποίηση) ή 1:1 (μέτρια ελαστικοποίηση), χωρίς προσθήκη νερού (μεγάλη ελαστικοποίηση).

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Αναλογία αραίωσης = Ακρυλικό Γαλάκτωμα:νερό = 1:1 έως 1:2, ανάλογα με την εφαρμογή.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διατηρείται σε χώρους προστατευμένους από τον παγετό, για τουλάχιστον 15 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Το προϊόν δεν χρειάζεται κάποια επισήμανση επικινδυνότητας βάσει της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Συνιστάται όμως να διατηρείται μακριά από παιδιά. Σε περίπτωση κατάποσης ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή, δείχνοντας το δοχείο ή την ετικέτα.

Πριν από τη χρήση, συμβουλευτείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Πριν από τη χρήση, ανακινήστε καλά τη συσκευασία.
 • Η συμμετοχή του προϊόντος στον αρμόστοκο, λόγω της αύξησης της πρόσφυσης που δημιουργεί, απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από τον τεχνίτη για τον καθαρισμό των υπολειμμάτων από τα απορροφητικά πλακίδια ή τα cotto.
 • Η επάλλειψη των πλακιδίων με το αδιαβροχοποιητικό - ελαιοαπωθητικό DUROSTICK D-29 SPOT FREE (διάφανο διεισδυτικό σιλοξανικό υγρό) αποτρέπει το λέκιασμα της επιφάνειας και διευκολύνει τον καθαρισμό της.

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Χαρτοκιβώτιο 15 τεμ. 1lt
Δοχείο 5lt, 20lt