| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

STUKO FUGASH PLLAKASH & MERMERI

Super e himët 0 - 3 mm

STUKO FUGASH PLLAKASH & MERMERI

STUKO FUGASH PLLAKASH & MERMERI

KARAKTERISTIKA TEKNIKE

Rethana matje 23 °C dhe 50% R.H.

Forma

Pluhur çimentor

Ngjyra

5 nuanca të pa heqshme me mundësi përzjerje

Toksik/i ndezshëm (sipas ΕΝ 88/379)

Jo

Fenomeni i peshës së pluhurit të thatë

1,05 ± 0,05 kg/lt

Fenomeni i peshës së pluhurit të njom

1,65 ± 0,05 kg/lt

Kërkesa për ujë

1,5 deri 1,6 lt ujë në 5 Kg pluhur, analogjikisht me përzjerjen

Temperatura e zbatimit

Nga +5 °C deri +35 °C

Termorezistenca

Nga -30 °C deri +80 °C

Koha e jetës në enë

3 orësh

Tkurria sipas ΕΝ 12808-4

≤ 1 mm / m

Koha e stukimit pas ngjitjes së pllakave

4 - 8 orë në murë, 24 orë në dysheme, 2-3 orë për ngjitës mpiksje të shpejt në dysheme, 1 orë në murë

Shkelja

Pas 8 orësh

Rezistenca në fërkim sipas ΕΝ 12808-2

≤1.000 Ν/mm³

Rezistenca ndaj acideve

E shkëlqyer nëse pH>3 (i holluar)

REZISTENCA MEKANIKE

Rezistenc 28 ditëshe, sipas ΕΝ 12808-3, në:

• përkulje

6,0 ± 0,8 N/mm²

• thyerje

40,0 ± 1,5 N/mm²

Rezistenca pas 25 ciklesh ngrirje - shkrirje, sipas ΕΝ 12808-3, në:

• përkulje

5,0 ± 0,8 N/mm²

• thyerje

40,0 ± 1,5 N/mm²

Thihje uji sipas ΕΝ 12808-5:

• pas 30 min

≤ 2g

• pas 240 min

≤ 5g

CILESITE

Stuko fugash me ngjyrë, me bazë çimenton, me inerte kuartci të zgjedhura, për pllaka dhe mermere i përforcuar me rrëshira akrilike polimerike të veçanta. Sipërfaqja përfundimtare është xhamore, ujë mos pranuese, nuk mbanë mbeturina dhe baktere, paraqet qëndrushmëri ngjyre dhe njëtrajtshmëri, pastrohet dhe dhe punohet lehtësisht. Eshtë rezistente ndaj lagështirës dhe fërkimit. Renditet në kategorin CG2 sipas ΕΝ 13888.

ZBATIME

Eshtë e përshtatshme për stukim fugash gjerësie 0-3 mm, pllakash, mermeresh, granitesh të llustruara dhe jo, xhamozaik , kudo që estetika kërkonë stuko fugash shumë të lëmuar, në mure dhe dysheme mjedisesh të brëndshme dhe të jashtme (fig. 2-3-4-5).

MENYRA E PERDORIMIT

1. Përgatitja e sipërfaqes

Pastrojm nga sipërfaqja e pllakave meturina të mundshme të ngjitësit dhe pastrojmë fugat me sfungjer të lagur.

Këshillohet ç’do 20 m² krijimi i fugave të bymejes me vulosësin poliuretanik elastomerik DUROFLEX-PU pasi ka paraprihir astarim me PRIMER PU, në mjedise të jashtme, duke filluar nga fundi dhe duke përfunduar në sipërfaqen e pllakave.

Gjithashtu, si në mjedise të brëndshme ashtu dhe në jashtme, këshillohet të lijen fuga 8-10 mm në takimin e pllakave perimetrikisht me sipërfaqen vertikale dhe duke vulosur me të njëjtën mënyrë, për arsyen e zvogëlimit të ngjeshjes së fugave nga bymeho-tkurrjet.

Kështu evitohet shfaqja e plasaritjeve fijore nga sipërfaqjia e sukos së fugave dhe ç’ngjitja e mundshme e pllakave.

2. Zbatimi

Përzjejm 5 kg pluhur me 1,5-1,6 lt ujë trazojmë me trapan me xhiro të ulta, deri sa të krijohet një mas homogjene e trash, pa plisa.

E lëmë përzjerjen të piqet për 5-10 minuta dhe trazojmë në mënyrë perjodike, pa shtimim uji tjetër.

Hapim përzjerjen duke përdorur shpatull llastiku sdhe shtypim me drejtim diagonal me atë të fugave, pa lënë boshllëqe dhe prapambetje.

Kur stukua fillon të mpikset, largojmë mbetjet me sfungjer të lagur.

Përfundim kur matëriali është ngurtësuar pastrojmë sipërfaqen e pllakave me pecet të thatë.

Shtimi i Galaktozës Akrilike DUROSTICK në ujin e përzjerjes, në analogji 2 pjes ujë për një pjes Galaktoz, krijonë hidroizolim dhe rezistenc më të madhe në amplitudat e mëdhaja të temperaturës (ballkone, taraca, ngrohje brënda dyshemeve).

KUJDES

Shmangni stukimin në temperatura më të larta se 35°C, me ekspozim të drejtpërdrejt me djellin, për shmangjen e çarjeve.

Në se është e pamundshme, mbuloni zhak të lagur ose shkumdeti stukimin e njomë.

UDHEZIME PARANDALIMI

Produkti përmbanë çimento Portland dhe karakterizohet iritues. Para përdorimit këshillohuni me udhëzimet e përkujdesit në amballazhin e produktit ose në formularin e të dhënave të sigurisë.

DEPOZITIMI

Rruhet në amballazhim të mbyllur mirë, në mjedise të thatë dhe me hije, lagështire të ulët, për të paktën 12 muaj nga data e prodhimit.

AMBALLAZHI

Kuti kartoni: 4 qese 5 kg në palet 1.000 kg.

KONSUMI


Në tabelën e mëposhtme referohet konsumi i tregues, analogjikisht me gjerësin dhe thellësin e fugës.

PERMASAT E PLLAKAVE (në cm)

RASHESIA E PLLAKES (në mm)

GJERESIA E FUGES (në mm)

KONSUMI (në gr/m²)

2 x 2

4-6

1

750-900

10 x 10

6-8

2

400-550

10 x 20

6-8

3

350-500