| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

HYDROSTOP FLOOR

Pluhur hidroizolues nivelues i fibërarmaosur dyshemesh

HYDROSTOP FLOOR

HYDROSTOP FLOOR

KARAKTERISTIKA TEKNIKE

Rethana matje 23 °C dhe 50% R.H.

Forma - Ngjyra

Pluhur çimentor - Gri

Toksik/i ndezshëm (sipas ΕΝ 88/379)

Jo

Diametri maksimal i kokrës

0,6 mm

Fenomeni i peshës së pluhurit të thatë

1,20 ± 0,05 kg /lt

Fenomeni i peshës së pluhurit të njom

1,60 ± 0,05 kg/lt

Kërkesa për ujë

7 lt ujë në 25 kg pluhurë

Temperatura e zbatimit

Nga +5 °C deri +30 °C

Koha e jetës në enë

2 orë

Veshja e nënshtresës me pllaka

Të paktën 48 orë pas zbatimit

Termorezistenca

Nga -20 °C deri +70 °C

Hidroizolimi sipas DIN1048

Në presjon uji deri në 7Atm (kg/cm²)

REZISTENCA MEKANIKE

Rezistenca në lakim sipas EN 196-1 pas:

• 28 ditësh

7,0 ± 1,0 N/mm²

Rezistenca në thyerje sipas EN 196-1 pas:

• 24 orësh

5,0 ± 1,5 N/mm²

• 7 ditësh

24,0 ± 1,0 N/mm²

• 28 ditësh

30,0 ± 1,0 N/mm²

Tkurrja sipas ASTM C596

Zero

CILESITE

Pluhur lyerës i fibërarmatosur hidroizolues me bazë çimenton, i cili mbronë izolimet e lehta të cilat mbulohen me llaç rafshimi, nga thithja e lagështirës, veçanërisht në qoftë se paraqesin çarje ose shkoqen dhe pluhurosen.

Stukot e çara të fugave të pllakave dhe mermereve kthejnë izolimet prej perliti ose të lehta në «arka uji ».

Ky fenomen i shpeshtë oksidon armatimin e beton armes me rezultat dobësimin perjodik të armaturës me gryerjen paralele të suvave dhe rijepjen e bojrave.

ZBATIME

HYDROSTOP FLOOR është i domosdoshëm para veshjes me pllaka dhe mermere, për hidroizolimin e nënshresës në pishina, banja, dushjera, ballkone, taraca, Porobeton. Eshtë i përshtatshëm rafshimin e sipërfaqeve dhe mbrojtjen e tyre nga lagështira, veçanërisht ku nuk është kaluar suva.

Në sipërfaqe të cilat janë të ekspozuara në ndryshime të theksuara temperature, ekzistojnë plasaritje fijore dhe nevojitet vulosje elastike, gjithashtu dhe në pikat e takimit të sipërfaqeve vertikale me horizontalet të cilat mbulohen me plintë, propozohet shtimi i Galaktozës Akrilike ose DUROSTICK D-20 në ujin e përzjerjes, me analogji 1:1 me ujin, për krijim filmi elastik. Montimi i pllakave këshillohet të bëhet pas kalimit e të paktën 2 ditve.

MENYRA E PERDORIMIT

1. Përgatitja e sipërfaqes

Pastrojmë sipërfaqet nga pluhurat, vajrat, yndyrat, dhe mbeturinat e shkoqura dhe shplajmë domosdërisht me ujë.

Përzjejm pluhurin me ujë në analogji 25 kg pluhur me 7,0-7,5 lt ujë afërsisht, duke përzjer vazhdimisht me trapan me xhiro të ulta ose me betoniere pluhurash, deri sa të krijohet një mas homogjene pa plisa.

2. Zbatimi

HYDROSTOP FLOOR zbatohet kryqë në sipërfaqe të lagur në 2-3 shtresa të njëtrajtshme trashësie 1 mm për shtres, me diferenc 3 - 4 orë e dyta nga e para, me furç ose rul reliefi, tëreqës ose me pjesën e pasme të shpatullës të shtrimit të pllakave.

Në se diferenca kohore midis shtresave është më e madhe se 3-4 orë rimalaksim sipërfaqen.

Sipërfaqia e porsa lyer duhet të ruhet nga temperaturat e larta, dhe nga shirat.

KONSUMI


1,3 Kg / m2 / mm trashësi shtrese.

DEPOZITIMI


Rruhet në amballazhim të mbyllur mirë, në mjedise të thatë dhe me hije, lagështire të ulët, për të paktën 12 muaj nga data e prodhimit..

UDHEZIME PARANDALIMI


Produkti përmbanë çimento Portland dhe karakterizohet iritues. Para përdorimit këshillohuni me udhëzimet e përkujdesit në amballazhin e produktit ose në formularin e të dhënave të sigurisë.

AMBALLAZHI


Thes letre 25 kg në palet 1.500 kg.