| Eπιλέξτε:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.

DUROSTICK TAXEIAΣ ΠΗΞΕΩΣ

Κόλλα πλακιδίων

DUROSTICK TAXEIAΣ ΠΗΞΕΩΣ

DUROSTICK TAXEIAΣ ΠΗΞΕΩΣ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Συνθήκες μετρήσεων 23 °C και 50% R.H.)

Μορφή - Χρώμα

Τσιμεντοειδής κονία - Λευκό

Τοξικό/εύφλεκτο (κατά ΕΝ 88/379)

Όχι

Φαινόμενο ειδικό βάρος ξηρού κονιάματος

1,30±0,05 kg/lt

Απαίτηση σε νερό

6,5 lt νερό σε 25 kg κονία

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή

Από -35 °C έως +90 °C

Πάχος Εφαρμογής Έως 10mm

Χρόνος ζωής στο δοχείο

Τουλάχιστον 40 λεπτά

Ανοιχτός χρόνος εφαρμογής κατά ΕΝ 1346

10 λεπτά

Χρόνος μικρορυθμίσεων

15 λεπτά

Αρμολόγηση

Μετά από 1 ώρα σε τοίχο / 2-3 ώρες σε δάπεδο

Βατότητα

Μετά από 2 ώρες

Παράδοση προς χρήση

Μετά από 4-6 ημέρες

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Αντοχή 28 ημερών, κατά ΕΝ 196-1, σε:

• κάμψη

5,30±0,80 N/mm²

• θλίψη

17,20±1,00 N/mm²

Αντοχή σε απόσπαση, κατά ΕΝ 1348, ύστερα από:

• 6 ώρες

≥ 0,50 N/mm²

• 24 ώρες

0,60 N/mm²

• 28 ημέρες

1,35 N/mm²

• θερμική γήρανση στους +70 °C

1,20 N/mm²

• εμβάπτιση σε νερό για 21 ημέρες

1,25 N/mm²

• 25 κύκλους ψύξης - απόψυξης

1,20 N/mm²

Οι πειραματικές μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά ΕΝ 12004 στo χημικό εργαστήριο της DUROSTICK και επιβεβαιώθηκαν από τον έλεγχο του ΚΔΕΠ 9530/2634/222. Χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα εργαστηριακά όργανα:

• Κάμψη-θλίψη: CONTROLS MCCC66
• Απόσπαση: BRAIVE DYNATEST

ΣΗΜ: Υπερκαλύπτει, κατά μέσο όρο 25 % τις απαιτήσεις του προτύπου για κόλλα C2.

 

 

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Τσιμεντοειδής λευκή κόλλα πρώιμων αντοχών, για απορροφητικά και μη πλακίδια, ενισχυμένη με ρητίνες ακρυλικής βάσης, αντιπαγετική, με εξαιρετικές αρχικές αντοχές και μηδενική ολίσθηση σε συνθήκες έντονης/αυξημένης υγρασίας. Προσφέρει τη δυνατότητα της αυθημερόν τοποθέτησης και αρμολόγησης, όταν ο χρόνος πιέζει και την αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών από μη αναμενόμενη βροχόπτωση καθώς και από απότομη πτώση της θερμοκρασίας (κάτω από +4°C) προτού η κόλλα ωριμάσει. Κατατάσσεται στην κατηγορία C2FT κατά ΕΝ 12004. (ΕΒΕΤΑΜ/Αρ. Πιστοπ. 3374).

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 

• Δίνει τη δυνατότητα αρμολόγησης μετά από 3 ώρες.

• Επιτρέπει τη βατότητα μετά από 2 ώρες.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Η κόλλα ΤΑΧΕΙΑΣ ΠΗΞΕΩΣ της DUROSTICK είναι κατάλληλη για επενδύσεις όλων των τύπων απορροφητικών και μη πλακιδίων, τοίχου ή δαπέδου, σε τσιμεντοκονίες δαπέδων, σοβατισμένους τοίχους και σκάλες τόσο για εξωτερικούς όσο και για εσωτερικούς χώρους. Είναι ιδανική για μερεμέτια και εργασίες μικρής έκτασης. Η προσθήκη ΑΚΡΥΛΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΣ της DUROSTICK στο νερό ανάμειξης, σε αναλογία 1:1, βελτιώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ομάδας S1 (ελαστική κόλλα), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 12002, αυξάνοντας όμως το χρόνο πήξης της.

 

ΧΡΗΣΗ

 

1. Προετοιμασία επιφάνειας

Η επιφάνεια τοποθέτησης πρέπει να είναι σταθερή, καθαρή, απαλλαγμένη από σαθρά σημεία, σκόνες, χρώματα, λίπη, λάδια και να διαβρέχεται πριν από την εφαρμογή. Τα απορροφητικά υποστρώματα καθώς και το πορομπετόν είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή D-20 της DUROSTICK, σε αναλογία ανάμειξης 1:1 με το νερό. Οι γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με μικρομοριακό σταθεροποιητή AQUAFIX ή ΑΣΤAΡΙ ΔΙΑΛYΤΟΥ της DUROSTICK. Οι εύθρυπτες τσιμεντοκονίες στα δάπεδα, ελαφροβαρείς και μη, είναι απαραίτητο να ασταρώνονται με ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ή με D-20 της DUROSTICK σε αναλογία 1:2 μέρη νερού ή 1 μέρος DUROMAX προς 5 μέρη νερού. Σε μπαλκόνια, ταράτσες, ακολουθεί η επάλειψη με HYDROSTOP FLOOR, σε 2-3 επάλληλες σταυρωτές στρώσεις, προκειμένου να εξασφαλισθεί η στεγανότητα του υποστρώματος.

2. Εφαρμογή

Αδειάζουμε τη σκόνη σε καθαρό δοχείο με νερό, σε αναλογία 2 μέρη νερό προς 5 μέρη σκόνη (6,5-7lt νερό προς 25kg σκόνη) και αναδεύουμε με δράπανο χαμηλών στροφών, έως ότου δημιουργηθεί μία ομοιογενής μάζα χωρίς σβώλους. Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 5 λεπτά και ανακατεύουμε περιοδικά, χωρίς την προσθήκη επιπλέον νερού. Η τοποθέτηση γίνεται με οδοντωτή σπάτουλα, απλώνοντας την κόλλα στο υπόστρωμα. Στη συνέχεια, χτενίζουμε τόση επιφάνεια όση απαιτείται για να εργαστούμε για τα επόμενα 10 λεπτά (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία πέτσας. Τέλος, τοποθετούμε τα πλακίδια στην επιλεγμένη θέση, χτυπώντας τα μαλακά με ένα λαστιχένιο σφυρί.

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 

Σε εξωτερικές επιφάνειες συνιστάται δημιουργία αρμού διαστολης ανά 16-20m² και η σφράγισή του με πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX PU, αφού προηγηθεί επάλειψη με PRIMER-PU για καλύτερη πρόσφυση. Με τον ίδιο τρόπο σφραγίζονται οι αρμοί (5-8mm) στη συμβολή πλακιδίων και κάθετων επιφανειών περιμετρικά. Εναλλακτικά προτείνεται η εφαρμογή του DS-POLYMER 32 αποχρώσεων (όμοιων των αρμόστοκων της DUROSTICK), που εξασφαλίζει σφράγιση χωρίς ρηγματώσεις στη συμβολή του σοβατεπί με τα πλακίδια καθώς και πάνω από αυτό.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

 

Τα εργαλεία καθαρίζονται με νερό, αμέσως μετά τη χρήση τους.

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

3-5 kg/m², ανάλογα με το μέγεθος του δοντιού της σπάτουλας και την ομαλότητα της επιφάνειας.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

 

Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε ξηρούς και σκιερούς χώρους, για τουλάχιστον 10 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής!.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

 

Το προϊόν περιέχει τσιμέντο Portland και ταξινομείται ως ερεθιστικό. Πριν τη χρήση συμβουλευθείτε τις οδηγίες προφύλαξης στη συσκευασία του προϊόντος ή στο έντυπο δεδομένων ασφαλείας.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

 

Xαρτόσακος 25 kg σε παλέτα 1.500 kg