| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

DUROSTICK AKRILIK

Ngjitës pllakash

DUROSTICK AKRILIK

DUROSTICK AKRILIK

KARAKTERISTIKA TEKNIKE

Kushtet matëse 23 oC dhe 50% RH

Forma-Ngjyra

Pluhur çimentor - E bardhë

Toksike/e ndezshme (sipas ΕΝ 88/379)

Jo

Pesha specifike e pluhurit të thatë

1,35 ± 0,05 kg/lt

Pretendimi në ujë

6.5 lt ujë në 25 kg pluhur

Temperatura e zbatimit

Nga +5 °C deri +35 °C

Termorerzistenca

Nga -35 °C deri +90 °C

Koha e jetës në enë

Të paktën 5 orë

Koha e hapur e zbatimit sipas ΕΝ 1346

30 min

Koha e mikrosistemimeve

25 min

Stukimi i fugave

4 - 8 orë në murrë - 24 orë në dysheme

Shkelja

Pas 24 orësh

Dorëzim për përdorim

12 - 14 ditë

REZISTENCAT MEKANIKE

Rezistenca në 28 ditë, sipas ΕΝ 196-1, në:

• përkulje

5,30 ± 0,80 N/mm²

• shtypje

17,20 ± 1,00 N/mm²

Rezistenca në shkëputje, sipas ΕΝ 1348, pas :

• 28 ditësh

1,35 N/mm²

• pjekjes termike +70 °C

1,20 N/mm²

• zhytjes në ujë për 21 ditë

1,25 N/mm²

• 25 cikle ngrirje-shkrirje

1,20 N/mm²

Matjet eksperimentale u realizuan, sipas EN 12004, në laboratorin kimik të DUROSTICK dhe u vërtetuan nga kontrolli i ΚΔΕΠ 9530/2634/222.

U përdorën organet laboratorike të mëposhtme:

• Përkulje-shtypje : CONTROLS MCCC66 • Në shkëputje: BRAIVE DYNATEST.

Shënim: Mbimbulon 25% të pretendimeve të modelit për ngjitëse C2.

CILESITE

Ngjitës çimentor i bardhë pllakash qeramike, i përforcuar me rrëshirëra akrilike. Ofron adezivitet të fortë, dallohet për aftësinë e tij të lartë ngjitëse fillestare dhe përfundimtare, kurse pas ngurtësimit përfundimtar është e rezistent ndaj lagështirës dhe ngricave. Ka kohë të madhe të hapur bashkëngjitje Renditet në kategorinë C2E sipas EN 12004.

ZBATIME

Ngjitësi AKRILIK i DUROSTICK është i përshtatshëm për veshje pllakash të dimensioneve të vogla dhe të mëdhaja, gjithashtu dhe me thithshmëri të ulët, llaç nivelim dyshemeje dhe në murre të suvatuara si në sipërfaqe të brëndshme aq edhe në sipërfaqe të jashtme.Shtimi i Galaktozës Akrilike DUROSTICK në ujin e përzierjes në raport 1:1, përmirëson karakteristikat teknike të tij, me qëllim që të përgjigjet në premisat e skuadrës S1 (ngjitës elastik), në bazë të prototipit EN 12002. Ngjitësi i elasticizuar është i përshtatshëm për nënshtresa jo thithëse në hapësira të pambuluara që janë të ekspozuara në ndryshime intensive të temperaturës ose vibrimeve që vijnë qoftë nga makineri gërmuese që punojnë në truallj komshinj ose nga tërmete.

MENYRA E PERDORIMIT

1. Përgatitja e sipërfaqes

Sipërfaqja e vendosjes të jetë e pastër nga pjesë të prishura, pluhura, bojra dhe të laget para zbatimit. Nënshtresat thithëse si edhe porobeton është e domosdoshme të astarohen me Galaktoz Akrilike ose DUROSTICK D-20, në raport përzierje me ujin 1:1. Kartonxhesi është e domosdoshme të astarohet me stabilizuesin mikromolekular AQUAFIX ose Astar Tretësi i DUROSTICK, pasi më par ngjitësi me shtimin e galaktozave është bërë elasticiteti S1-S2. Llaçrat e rafshimi të dyshemeve të cilat shkoqen të lyhen me hidroizolues dhe stabilues HYDROSTOP FLOOR pasi ka paraprir lagje e kujdesëshme me 2 pjes ujë të përzjea me 1 pjes D-20 ose Galagtozë Akrilie të DUROSTICK.

2. Zbatimi

Zbrazim pluhurin në ujë të pastër në raport 2 pjesë ujë në 5 pjesë pluhur ose 6,5-7lt ujë për 25 kg pluhur (1,3-1,4lt : 5 kg), duke e përzier me trapan xhirosh të ulëta derisa të krijohet një masë homogjene pa plise.E lëmë masën derisa të piqet për 5-10 minuta dhe e përziejmë periodikisht pa shtuar më ujë. Vendosja bëhet me shpatull të dhëmbëzuar, duke e përhapur ngjitësin mbi nënshtres. Në vazhdim krehim aq sipërfaqe sa nevojitet që të punojmë për 10-20 minutat në vazhdimë (në bazë të kushteve kohore), për evituar kështu krijimin e cipës. Fund vendosim pllakat në vendin e zgjedhur, duke i goditur lehtë me një çekiç lastiku.

KONSUMI


3 - 5 kg / m² , në bazë të madhësisë së dhëmbëve të spatullës dhe të regullsisë së sipërfaqes.

DEPOZITIMI


Ruhet në amballazhime të mbyllura mirë, në vende të thata dhe nën hije, me lagështi të ulët, të paktën 12 muaj nga data e prodhimit.

UDHEZIME PARANDALIMI


Produkti përmban çimento Portland dhe renditet si iritues. Para çdo përdorimi këshillohuni me udhëzimet mbrojtëse në amballazhin e produktit ose në formularin e të dhënave të siguris.

AMBALLAZHI


Kutikartoni 4 qese 5 kg. Thesë letre 25 kg në paletë 1.050 kg dhe 1500.