| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

SUPER AKRILIKE

Ngjitës pllakash

SUPER AKRILIKE

SUPER AKRILIKE

KARAKTERISTIKA TEKNIKE

Rethana matje 23oC dhe 50% RH

Forma-Ngjyra

Ngjitëse në formë çimento - E bardhë

Toksike/e ndezshme (sipas ΕΝ 88/379)

Jo

Pesha specifike e pluhurit të thatë

1,30 ± 0,05 Kg / lt

Rrëshqitja sipas ΕΝ 1308

<0,5 mm

Pretendimi në ujë

6.5 lt ujë në 25 kg pluhur

Temperatura e zbatimit

Nga +5 °C deri +35 °C

Termorerzistenca

Nga -35 °C deri +90 °C

Koha e jetës në enë

Të paktën 5 orë

Koha e hapur e zbatimit sipas ΕΝ 1346

20 min

Koha e mikrosistemimeve

25 min

Sukimi fugave

4 - 8 orë në murrë - 24 orë në dysheme

Shkelja

Pas 24 orësh

Dorëzim për përdorim

12 - 14 ditë

REZISTENCAT MEKANIKE

Rezistenca në 28 ditë, sipas ΕΝ 196-1, në:

• përkulje

6,20 ± 0,60 N/mm²

• shtypje

18,50 ± 1,00 N/mm²

Rezistenca në shkëputje, sipas ΕΝ 1348, pas :

• 28 ditësh

1,50 N/mm²

• pjekjes termike +70 °C

1,30 N/mm²

• zhytjes në ujë për 21 ditë

1,40 N/mm²

• 25 cikle ngrirje-shkrirje

1,35 N/mm²

Matjet eksperimentale u realizuan, sipas EN 12004, në laboratorin kimik të DUROSTICK dhe u vërtetuan nga kontrolli i ΚΔΕΠ 9530/2634/222.

U përdorën organet laboratorike të mëposhtme:

• Përkulje-shtypje : CONTROLS MCCC66 • Në shkëputje: BRAIVE DYNATEST.

Shënim: Mbimbulon 35% të pretendimeve të modelit për ngjitës C2T.

CILESITE

Ngjitës i bardhë pllakash, me bazë çimento e përforcuar me rrëshirë akrilike e cilësisë së lartë. Paraqet adezivitet të fuqishëm dhe rëshitje zerike në murë, ka cilësi antibakteriale dhe pasi fiton ngurtësimin përfundimtar të tij i reziston ne mënyrë perfekte lagështirës dhe ngricave.Renditet në kategorinë C2T sipas EN 12004.

ZBATIME

Ngjitësi SUPER AKRILIK është i përshtatshëm për veshje pllakash me thithshmëri të ulët dhe jo, si klinker, cotto, granite, mozaki xhamor, pllaka porcelani në llaç nivelim dyshemeje dhe në mure të suvatuara si në sipërfaqe të brëndshme aq edhe në sipërfaqe të jashtme. Rekomandohet edhe për dysheme prej mozaiku ose në dysheme me mbingarkes dhe lodhje të tepërt. Shtimi i Galaktozës Akrilike DUROSTICK në ujin e përzierje në raport 1:1, përmirëson karakteristikat teknike të tij, me qëllim që të përgjigjet në premisat e grupit S1 (ngjitëse elastike), në bazë të modulit EN 12002. Ngjitësi i elasticizuar është i përshtatshëm për ngrohje nëndyshemeje si edhe për nënshtresa që janë nën ndikimin e bymymtkurrjeve intensive.

MENYRA E PERDORIMIT

1. Përgatitja e sipërfaqes

Sipërfaqja e vendosjes të jetë e pastër nga pjesë të prishura, pluhura, bojra , yndyra, vajra dhe të laget para zbatimit.Nënshtresat thithëse si edhe porobeton janë të domosdoshme të astarohen me Galaktoz Akrilike ose DUROSTICK D-20, në raport përzierje me ujin 1:1. Kartonxhesi është e domosdoshme të astarohet me stabilizues mikromolekular AQUAFIX ose Astar Tretësi DUROSTICK. Llaçrat e nivelimit të dyshemeve të cilat shkoqen duhet të lyhen me hidroizolues dhe stabilues HYDROSTOP FLOOR pasi ka paraprir lagje e kujdesëshme me 2 pjes ujë të përzjera me 1 pjes D-20 ose Galagtozë Akrilie të DUROSTICK.

2. Εφαρμογή

Zbrazim pluhurin në ujë të pastër në raport 2 pjesë ujë në 5 pjesë pluhur ose 6,5-7lt ujë për 25 kg pluhur, duke e përzier me trapan xhirosh të ulta derisa të krijohet një masë homogjene pa plisa. E lëmë masën derisa të piqet për 5-10 minuta dhe e përziejmë periodikisht pa shtuar më ujë.Vendosja bëhet me shpatull me dhëmbë, duke e përhapur ngjitësen sipër nënshtresës. Në vazhdim krehim kaq sipërfaqe sa nevojitet që të punojmë për 10-20 minuta (në bazë të kushteve kohore), duke evituar kështu krijimin e mëmbranës. Fund vendosim pllakat në vendin e zgjedhur, duke e goditur lehtë me një çekiç llastiku.

KONSUMI


3 - 5 kg / m², në bazë të madhësisë së dhëmbëve të spatullës dhe të regullsisë së sipërfaqes.

DEPOZITIMI


Ruhet në amballazhime të mbyllura mirë, në vende të thata dhe nën hije, me lagështi të ulët, të paktën 12 muaj nga data e prodhimit.

UDHEZIME PARANDALIMI


Produkti përmban çimento Portland dhe renditet si iritues. Para çdo përdorimi këshillohuni me udhëzimet mbrojtëse në amballazhin e produktit ose në formularin e të dhënave të siguris.

AMBALLAZHI


Thesë letre 25 kg në paletë 1.500 kg.