| Zgjidhë:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
header-banner_sq
Info: Your browser does not accept cookies. To put products into your cart and purchase them you need to enable cookies.

PROFESSIONAL

Ngjitës rrëshiror pllakash

PROFESSIONAL

PROFESSIONAL

KARAKTERISTIKA TEKNIKE

(Rethana matje 23 oC dhe 50% RH)

Forma-Ngjyra

Pluhur çimentor - E bardhë

Toksik/i ndezshëm (sipas ΕΝ 88/379)

Jo

Pesha specifike e pluhurit të thatë

1,35 ± 0,05 kg/lt

Pretendimi në ujë

6.5 lt ujë në 25 kg pluhur

Temperatura e zbatimit

Nga +5 °C deri +35 °C

Termorerzistenca

Nga -35 °C deri +90 °C

Koha e jetës në enë

Të paktën 5 orë

Koha e hapur e zbatimit sipas ΕΝ 1346

20 min

Koha e mikrosistemimeve

20 min

Stukim fugash

3 - 6 orë në murrë - 24 orë në dysheme

Shkelja

Pas 24 orësh

Dorëzim për përdorim

10 - 14 ditë

REZISTENCAT MEKANIKE

Rezistenca në 28 ditë, sipas ΕΝ 196-1, në:

• përkulje

5,05 ± 0,70 N/mm²

• shtypje

17,10 ± 1,00 N/mm²

Rezistenca në shkëputje, sipas ΕΝ 1348, pas :

• 28 ditësh

1,30 N/mm²

• pjekjes termike +70 °C

1,15 N/mm²

• zhytjes në ujë për 21 ditë

1,20 N/mm²

• 25 cikle ngrirje-shkrirje

1,20 N/mm²

Matjet eksperimentale u realizuan, sipas EN 12004, në laboratorin kimik të DUROSTICK dhe u vërtetuan nga kontrolli i ΚΔΕΠ 9530/2634/222.

U përdorën organet laboratorike të mëposhtme:

• Përkulje-shtypje : CONTROLS MCCC66 • Në shkëputje: BRAIVE DYNATEST.

Shënim: Mbimbulon 20% të kërkesat e modelit për ngjitës C2.

CILESITE

Ngjitës i bardhë pllakash qeramike, me bazë çimentore i përforcuar me rrëshirëra akrilike, me rrëshkitje minimale dhe rendiment të lartë. Ofron adezivitet të fuqishëm, dallohet për aftësinë e tij të lartë ngjitëse, fillestare dhe përfundimtare, kurse pas ngurtësimit përfundimtar është rzistent ndaj lagështirës dhe ngricës. Renditet në kategorinë C2 sipas EN 12004.

ZBATIME

Ngjitësi PROFESIONAL është i përshtatshëm për veshje pllakash të dimensioneve të vogla dhe të mëdhaja, në llaçra rafshimi dhe në mure të suvatuara, si në sipërfaqe të brëndshme aq edhe në sipërfaqe të jashtme (fig. 1). Shtimi i Galaktozës Akrilike DUROSTICK në ujë përzierje në raport 1:1, përmirëson karakteristikat teknike të tij, me qëllim që të përgjigjet në premisat e skuadrës S1 (ngjitës elastik), në bazë të prototipit EN 12002. Ngjitësi i elasticizuar është i përshtatshm për nënshtresa jo thithëse në hapësira të pambuluara që janë të ekspozuara në kushte të vështira klimaterike si edhe për çdo tip dhe dimension pllakash.

MENYRA E PERDORIMI

1. Përgatitja e sipërfaqes

Sipërfaqja e vendosjes të jetë e pastër nga pjesë të prishura, pluhura, bojra, yndyra, vajra dhe të laget para zbatimit.Nënshtresat thithëse si edhe porobeton është e domosdoshme të astarohen me Galaktoz Akrilike ose DUROSTICK D-20, në raport përzierje me ujin 1:1. Kartonxhesi është domosdoshme të astarohet me stabilizues mikrolekular AQUAFIX ose Astar Tretësi DUROSTICK, pasi më par ngjitësi me shtimin e galaktozave është bërë elasticiteti S1-S2. Llaçrat e nivelimit të dyshemeve të thyeshme të lyhetn me hidroizolues dhe stabilues HYDROSTOP FLOOR pasi ka paraprir lagje e kujdesëshme me 2 pjes ujë të përzjea me 1 pjes D-20 ose Galagtozë AkrilieDUROSTICK.

2. Zbatimi

Zbrazim pluhurin në ujë të pastër në raport 2 pjesë ujë në 5 pjesë pluhur ose 6,5-7lt ujë për 25 kg pluhur, duke e përzier me trapan xhirosh të ulëta derisa të krijohet një masë homogjene pa plise. E lëmë masën derisa të piqet për 5-10 minuta dhe e përziejmë periodikisht pa shtuar më ujë. Vendosja bëhet me shpatull të dhëmbëzuar, duke e përhapur ngjitësen sipër nënshtresës. Në vazhdim krehim kaq sipërfaqe sa nevojitet për të punuar për 10-20 minutat në vazhdim (në bazë të kushteve kohore), duke evituar kështu krijimin e mëmbranës. Fund vendosim pllakat në vendin e zgjedhur, duke e goditur lehtë me një çekiç lastiku.

KONSUMI


3 - 5 kg / m2, në bazë të madhësisë së dhëmbëve të spatullës dhe të regullsisë së sipërfaqes.

DEOPOZITIMI


Ruhet në amballazhime të mbyllura mirë, në vende të thata dhe nën hije, me lagështi të ulët, të paktën 12 muaj nga data e prodhimit.

UDHEZIME PARANDALIMI


Produkti përmban çimento Portland dhe renditet si iritues. Para çdo përdorimi këshillohuni me udhëzimet mbrojtëse në amballazhin e produktit ose në formularin e të dhënave të siguris.

AMBALLAZHI


Thesë letre 25 kg në paletë 1.500 kg