| Eπιλέξτε:

  • Ελληνικά
  • English
  • Shqip
  • Pусский
Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.

DUROSTICK No 37

Αδιάβροχη ρευστή κόλλα πλακιδίων

DUROSTICK No 37

DUROSTICK No 37

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

(Συνθήκες μετρήσεων 23 °C και 50% R.H.)

Μορφή - Χρώμα

Πάστα - Λευκό

Ειδικό βάρος

1,55±0,08 kg/lt

Θερμοκρασία εφαρμογής

Από +5 °C έως +35 °C

Θερμοκρασιακή αντοχή Από -30 °C έως +100 °C για 2 ώρες

Ανοικτός χρόνος εφαρμογής κατά ΕΝ 1346

≥30 λεπτά

Χρόνος μικρορυθμίσεων

≥30 λεπτά

Ολίσθηση κατά ΕΝ 1308

<0,5 mm

Αντοχή σε απόσπαση κατα ΕΝ 1348

>2,0 N/mm2

Πρόσφυση μέσω διάτμησης μετά από θερμική γήρανση στους +70 °C κατά ΕΝ1324

>1 Ν/mm²

Αρμολόγηση σε τοίχο

Μετά από 12 ώρες

Αρμολόγηση σε δάπεδο

Μετά από 24 ώρες

Αντοχή στην υγρασία

Πολύ καλή

Ελαστικότητα

Υψηλή

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 

Λευκή κόλλα πλακιδίων, ακρυλικής βάσης, σε μορφή πάστας, έτοιμη προς χρήση. Προσφέρει υψηλή συγκολλητική δύναμη και ελαστικότητα με μηδενική ολίσθηση, μεγάλη αντοχή σε κραδασμούς, δονήσεις και έντονες συστολοδιαστολές. Είναι ιδανική για μικροεπισκευές και μερεμέτια, λόγω της απλής και γρήγορης εφαρμογής της. Κατατάσσεται στην κατηγορία D2TE κατά ΕΝ 12004.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Η DUROSTICK No37 είναι κατάλληλη για την επικόλληση κεραμικών πλακιδίων, τεχνητών διακοσμητικών τούβλων, θερμομονωτικών και ηχομονωτικών πλακών, σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, σοβά, γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα, ξύλο, στέρεη λαδομπογιά, νοβοπάν. Κατάλληλη και για συγκόλληση κεραμικών πλακιδίων σε χώρους με υγρασία, όπως μπάνια, wc και για κουζίνες, ακόμη και για συγκόλληση πλακιδίων που έχουν αποκολληθεί και δεν είναι δυνατή η αφαίρεση της παλιάς κόλλας. Απαραίτητη για συγκολλήσεις πλακιδίων σε ξύλινα πατάρια και χωρίσματα, σε πάγκους και τοίχους κουζίνας (εικ.2). Χρησιμοποιείται εξωτερικά σε τοίχους και εσωτερικά σε τοίχους και δάπεδα (εικ.1). Η προεπάλειψη πλακιδίων χαμηλής απορροφητικότητας με κόλλα Νο37, εφ’ όσον έχει επιλεχθεί τσιμεντοειδής κόλλα κατηγορίας C1 ή C1T, εξασφαλίζει την άρρηκτη συγκόλληση, αυξάνοντας την πρόσφυση στο υπόστρωμα. Η προσθήκη σε τσιμεντοειδείς κόλλες, σε αναλογία 1kg για κάθε σακί 25kg, αυξάνει τη συγκολλητική δύναμη, την ελαστικότητα και την πρόσφυσή τους.

 

ΧΡΗΣΗ

 

Εφαρμόζεται ως έχει σε στεγνά, σταθερά, συμπαγή υποστρώματα, απαλλαγμένα από σκόνες, σαθρά σημεία, λάδια, λίπη και χρώματα. Απλώνουμε την κόλλα ομοιόμορφα με οδοντωτή σπάτουλα 3-5mm και τοποθετούμε τα πλακίδια εντός 20 λεπτών, ώστε να μη δημιουργηθεί πέτσα. Εάν τα πλακίδια και το υπόστρωμα είναι χαμηλής απορροφητικότητας, αλείφουμε και τις δύο επιφάνειες και τα τοποθετούμε αφού η κόλλα ‘τραβήξει’ για περίπου 10 λεπτά.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 

• Οι επιφάνειες που έχουν συγκολληθεί με Νο37 παραδίδονται προς χρήση μετά από 3-7 ημέρες, ανάλογα με την υγρασία των χώρων.

• Απαραίτητα η μία από τις δύο επιφάνειες θα πρέπει να είναι απορροφητική.

• Ιδιαίτερα πορώδεις επιφάνειες, όπως το πορομπετόν και οι γυψοσανίδες, θα πρέπει να ασταρώνονται με μικρομοριακό σταθεροποιήτη AQUAFIX της DUROSTICK.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

 

Μετά την ωριμανσή της ακόμη και σε έκθεση σε νερό για αρκετές ημέρες παραμένει αδιάβροχη.

 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

 

1-1,5 kg/m2, ανάλογα με το μέγεθος του δοντιού της σπάτουλας.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

 

Τα εργαλεία, τα δοχεία και τα πλακίδια καθαρίζονται με νερό όσο η κόλλα είναι νωπή. Όταν πήξει, καθαρίζονται μόνο με μηχανικά μέσα.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

 

Διατηρείται σε καλά κλεισμένες συσκευασίες, σε χώρους προστατευμένους από τον παγετό, για τουλάχιστον 18 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

 

Το προϊόν δε χρειάζεται κάποια επισήμανση επικινδυνότητας βάσει της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Συνιστάται όμως να διατηρείται το προϊόν μακριά από παιδιά. Σε περίπτωση κατάποσης ζητείστε αμέσως ιατρική συμβουλή, δείχνοντας το δοχείο ή την ετικέτα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

 

Χαρτοκιβώτιο: 24 τεμ. 1 kgΔοχείο 5 kgΒαρελάκι 30 kg